Haberler

Sakarya'ya deve kuşu çiftliği kuran Lübnan asıllı profesör, İsrail'e kafa tutuyor

Güncelleme:

Lübnan'da öğretim görevlisiyken arkadaşının tavsiyesi üzerine deve kuşu çiftliği kurmaya karar veren yatırımcı Prof. Dr. Samih Ezzeddine, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde deve kuşu çiftliği kurdu. Yurt dışına da satış yapmaya başlayan profesör, Türkiye'nin deve kuşu üretiminde İsrail'i geçmesini istediği için burada yatırım yaptığını söyledi.

Lübnan'da öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Samih Ezzeddine (38), bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Sakarya'nın Kaynarca İlçesine gelerek Uzakkışla Mahallesinde bir çiftlik kiraladı. Çanakkale'de bulunan bir deve kuşu çiftliğinden 21 adet deve kuşu satın alan yatırımcı, kiraladığı 900 metrekare çiftlikte, aldığı deve kuşlarını üretime kazandırmak için beslemeye başladı. Yaptığı araştırma sonucu deve kuşu üretiminde İsrail'in öne geçtiğini gördüğünü söyleyen Ezzeddine, Türkiye'nin deve kuşu üretiminde İsrail'i geçmesini istediği için burada yatırım yaptığını söyledi.

Sakarya'ya deve kuşu çiftliği kuran Lübnan asıllı profesör, İsrail'e kafa tutuyor

"ETİN KİLOSU 200 İLE 250 TL ARASINDA"

Arkadaşının tavsiyesi üzerine Türkiye'ye gelerek deve kuşu çiftliği kurduğunu söyleyen Prof. Dr. Samih Ezzeddine, "Lübnan'da öğretim görevlisi olarak çalışıyordum. Oradaki bir arkadaşım 10 deve kuşu satın aldı ve 10 anaçtan 200 anaca kadar çıktı. Daha sonra ise Avrupa'ya kadar açıldı. Ben de bu arkadaşımın tavsiyesi ile Türkiye'ye taşındım ve deve kuşu satın aldım. Şu anda bu deve kuşları yılda 30 ile 120 yumurta arasında yumurtluyor. Yumurtlamaya ise 2 yaşında başlıyor. Civciv olarak 1500 TL'ye satılırken, bir anaç ise 10 bin ile 12 bin TL arasında alınabiliyor. Deve kuşları ise 60 ile 80 yıl arasında yaşantısı var. Deve kuşları koşmak için büyük alan istiyor. Ne kadar koşarsa o kadar iyi oluyorlar. Yılda 300 kilogram yem yiyorlar ve 100 kilogram alabiliyorlar. Etin kilosu ise 200 TL ile 250 TL arasında değişiyor. Avrupa'ya gönderdiğimiz zaman daha farklı bir fiyat ile satışı yapılıyor. Bu yüzden yurtdışında da satmayı düşünüyoruz. Deve kuşu 1 yaşına geldiğinde 100 kilo olarak kesiliyor. Biz yakınımızda bulunan kesimhane ile anlaşma yaparak büyüyen deve kuşlarını orada keserek satacağız" dedi.

Sakarya'ya deve kuşu çiftliği kuran Lübnan asıllı profesör, İsrail'e kafa tutuyor

"TÜRKİYE'Yİ DEVE KUŞU ÜRETİMİNDE İLK SIRAYA TAŞIYACAĞIZ"

Deve kuşunun rağbet gördüğü ülkeleri anlatan Prof. Dr. Samih Ezzeddine, "İran ve İsrail deve kuşu ile ilgilenen ülkeler arasında. İsrail deve kuşu üretiminde dünyada ilk sırada çünkü kırmızı et çok önemli onlar için. Biz de kardeş ülkemize gelerek bu işe başladık. Türkiye'yi deve kuşu üretiminde ilk sıraya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Sakarya'ya deve kuşu çiftliği kuran Lübnan asıllı profesör, İsrail'e kafa tutuyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Sakarya İsrail Lübnan Haberler

500

Yorumlar (33)

Kobra Murat:

Turkiye bundan 20 yil once yiyecek olarak kendi kendine yetebilen bir ulkeydi. Anca yad edilir bu bu sekilde.

12
26
yanıtYanıtla
nerdee:

buğdayı rusyadan, mercimeği kanadadan, patatesi suriyeden, eti anguslardan alır olduk. Adı antep olan fıstığı bile yurt dışından getirecek olduk, çiftçi 1 kazanırken, haldeki adam 3, market 5 kazanırsa olacağı budur. Denetim denetim denetim istiyoruz faiş fiyatlardan bıktık

yanıt4
yanıt5
vatandaş:

Bir siz noksandınız Lübnan''lılar başka gelecek yok mu tüm dünyayı toplayalım Anadolu''ya , bizim millet de deve kuşu etini pek sever zaten millet aç aç

10
20
yanıtYanıtla
ARAS:

bu beğenmeyenler hepsi yabancı, suriyeli, iranlı, afgan, somali lübnan. Ülkenin geldiği duruma bak. Ülke için iyi bir şey yazıyorsun bakıyorsun beğenmeyen sayısı çok daha fazla demek ki bu kadar çok yabancı var bu ülkede

yanıt2
yanıt1
Emir:

İngilize rusa almana üç kuruş fazla veriyor diye bütün sahilleri sattınız gözünüze gelmedi ülkede domuz çiftlikleri almış başını gidiyor beş büyük marketin şarküterisi domuz çifliklerine çalışıyor ülkede bütün büyük firmalar kafirin elinde gıkınız cıkmıyor gariban lüblanlı üç beş kuş besliyor diye yırtmadık yeriniz kalmadı mesele lüblanlı olması deil aslında mesele Müslüman olmasıymış sen kim israil kim dior adamın biri olmuyan aklıyla Rabbim bizi sizin gibi munafıklardan korusun.

13
5
yanıtYanıtla
Mehmet:

Neden yani israil? Israil kadar dogaya vegetasyona önem veren baska ülke yok bu cografyada

2
15
yanıtYanıtla
coğrafya bu:

ah memocan ah . vegetasyona 1 , sana . . .

yanıt0
yanıt1
fre:

adamda nasıl bir israil düşmanlığı varsa artık :)

7
4
yanıtYanıtla
ARAS:

Arkadaş ne kadar çoğaldı yabancılar bu ülkede.

4
6
yanıtYanıtla
KEDİ TRAFOYA ÇIKTI BÖYLE OLDU:

KEDİ TRAFOYU PATLATIP MÜHÜRSÜZ OYLAR DE GEÇERLİ SAYILINCA ÜLKE SATILDI YABANCILAR DAHA DA ARTAR ŞİMDİDEN SONRA

yanıt4
yanıt4
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title