Haberler

Usta oyuncu Ekrem Gökkaya'nın anılarını Bartın'da yaşatacak

Güncelleme:

Usta oyuncu Ekrem Gökkaya'nın anılarını Bartın'da yaşatacak

YEŞİLÇAM'ın usta oyuncularından Ekrem Gökkaya (87) 10 gün önce tedavi gördüğü Bartın Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İnkum tatil beldesinde yaşayan eşi Alev Gökkaya, "Ekrem Gökkaya, 89 yılında Yeşilçam'ın bitmesinden sonra kendini sosyal medyada paylaştığı videolarla hiç unutturmadı" dedi.

200'e yakın sineme ve televizyon filminde oyuncu, prodüksiyon müdürü ve yapım yönetmeni olarak çalışan Ekrem Gökkaya, 1989 yılında İstanbul'daki doktoru tarafından KOAH teşhisi konuldu. Doktorlarının tavsiyesiyle eşi Alev Gökkaya (64) ve oğlu Evren Gökkaya ile birlikte Bartın'a yerleşti. 5 yıl önce İnkum tatil beldesindeki İskele mahallesindeki tek katlı eve yerleşen Ekrem Gökkaya, sosyal medya hesabından eşi Alev Gökkaya'nın cep telefonuyla çekim yaparak paylaştığı binlerce video ile birlikte 'Yeşilçam'ı hatırlatan videoları ile Yeşilçam ruhunu yaşatmaya özen gösterdi. Ekrem Gökkaya, İnkum tatil beldesinde yaşadığı süre içerisinde 'Benim Dünyam' ve 'Batan Güneş Yeşilçam' isimli kitaplarını çıkartarak, anılarını kaleme döktü.

VASİYETİ ÜZERİNE BARTIN'A DEFNEDİLDİ

4,5 ay önce Bartın Devlet Hastanesinde nefes darlığı nedeniyle tedavi altına alınan Ekrem Gökkaya, 10 gün önce yaşamını yetirdi. Ünlü sinema oyuncusu Gökkaya, vasiyeti üzerine Bartın Yenişehir mezarlığına defnedildi. İnkum tatil beldesinde yaşayan Alev Gökkaya, Demirören Haber Ajansı'na Ekrem Gökkaya'nın özel hayatını anlattı.

'BARTIN VE İNKUM AŞIĞIYDI'

Ekrem Gökkaya'nın sert görünümlü olduğunu ancak kendisini tanıyınca pamuk bir insan olduğunu söyleyen Eşi Alev Gökkaya, "Ekrem sert görünen ama, özünde dünya tatlısı bir insandı. Onu tanıyanlar önceden korktuklarını söylerlerdi ama içine girip tanıdıktan sonra pamuk gibi bir kalbi olduğunu görürlerdi. Ekrem Yeşilçam hayrına bir insandı. Hayatının büyük kısmını geçirdiği Yeşilçam'ın 1989 yılında bitince, kendisine doktorlar tarafından KOAH teşhisi konuldu ve İstanbul dışında yaşamamız gerektiği söylendi. Ondan sonra Bartın'a yerleştik. Ekrem Bartın'ı çok seviyordu. Zaten hemen aklına burası geldi ve yerleştik. Sürekli Bartın'ı tanıttı sevdiğini anlattı. Ekrem Bartın'a gömülmek istedi. Aslında onun Zincirlikuyu'da aile mezarlığı vardı ama, burayı tercih etti. Ayrıca son 5 yılımızı geçirdiğimiz İnkum tatil beldesini çok seviyordu. Ekrem Gökkaya 35 filmin yapım yönetmenliğini yaptı. Kemal Sunal, Fatma Girik, Ferdi Tayfur, Oya Aydoğan hep beraber çalıştı. Ayrıca 200 filmde oyuncu olarak rol aldı. Ekrem Gökkaya Yeşilçam hatıralarını anlattığı 2 kitap çıkardı. Bize de anılarını anlatırdı, bunları kitabına sığdırdı.

'YEŞİLÇAM VEFASIZLIĞINI SOSYAL MEDYA İLE ÇÖZDÜ'

Yeşilçam'ın bütün yıldızlarına olduğu gibi Ekrem Gökkaya'da vefasızlık yapıldığı söyleyen Alev Gökkaya şunları ifade etti:

"Ekrem Gökkaya Yeşilçam var olduğu sürece bir vefasızlıktan bahsetmezdi, ama ne zaman ki yeşilçam bitti, derneklerin bile vefasızlık yaptığını görüyoruz. Bu sosyal medya yaygın olduğu için Ekrem Gökkaya'nın değerini anladılar ve Ekrem'de bunu göstermiş oldu. Ekrem'in vefatından sonra binlerce insan telefonda ağlayarak, bana başsağlığı mesajlarını ilettiler. Hatta Ekrem beyin sosyal medya hesaplarının da kapanmamasını istiyorlar, demek ki vefalılarda varmış dünyada onu düşünüyorum. Ekrem'in de bunu görmesini isterdim. İnşallah öbür taraftan hissediyordur. Ekrem Gökkaya sosyal medyadaki hesabından binlerce video çekip yayınlardı. Ama kendisi hiç dile getirmedi ama bir ödül verilsin ya da bir yere çağırılsın bu hiç yapılmadı. Bunlar hiç olmadı. Sadece bir kere Ankara'da 50 yıl ödülü aldı. En başta Yeşilçam'ın bir derneği başsağlığı bile dilemedi. Bunu üzülüyoruz" diyerek konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Ekrem Gökkaya Bartın Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title