Haberler

Erbil'de "25 Şubat Türkmen Basın Günü" kutlandı

Güncelleme:

Irak'ın Erbil kentinde "25 Şubat Türkmen Basın Günü" dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Erbil'de bulunan Türkmenevi'nde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, IKBY Meclisi Sekreteri Muna Kahveci, Türkmen siyasetçi ve yetkilileri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Bakan Maruf, 25 Şubat Türkmen Basın Günü'nün önemli bir tarih olduğunu belirterek, 110 yıl önce ilk Türkmen gazetesi Havadis'in Kerkük'te çıktığını ve bugün de Türkmenlerin birlikte bu önemli günü kutladığını belirtti.

Türkmen milletinin hem Irak hem de IKBY'de önemli bir unsur olduğunu kaydeden Maruf, Türkmen bağımsız televizyonu, radyosu ve basınının olmasının önemine değinerek, bunun üzerine çalışacaklarını dile getirdi.

Türkmen Bakan, önümüzdeki günlerde Erbil Kalesi'nde bir Türkmen Kültür Merkezi açılması için çalışmaların da devam ettiğini hatırlattı.

Türkmenler için birlikte çalışmanın önemine değinen Maruf, "O yüzden bizim bugün birlikte olmamız, bu mesajı bütün taraflara vermemiz gerekir." ifadesini kullandı.

"Bizlerin gözünde Türkmenler Irak'la bir dostluk köprüsü teşkil ediyor"

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Karaçay da 25 Şubat 1911 tarihinde Havadis gazetesinin ilk yayınına başladığı tarihin esas alınarak, iki seneden bu yana Türkmen Basın Günü'nün kutlandığını hatırlattı.

Bu kutlamaların Türkmenler arasında birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilmesini görmekten dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Karaçay, şunları kaydetti:

"Türkmenlerin ortak değerler etrafında birlikte kenetlenebilmesi başlı başına değerli bir şey. Biliyorsunuz Türkmenler tüm Irak'ta üçüncü, IKBY'de ikinci en büyük etnik unsuru teşkil etmekteler. Türkmen kardeşlerimizin bilimde, sanatta, kültürde, sosyal hayatın bütün kulvarlarında layık oldukları şekilde temsil edilmelerini görmeyi yürekten diliyoruz. Bizim Türkmen kardeşlerimizle var olan güçlü bağlarımız hem Irak'la hem IKBY ile ilişkilerimizin, sizler de çok iyi biliyorsunuz, çok önemli bir unsuru. Bizlerin gözünde Türkmenler Irak'la bir dostluk köprüsü teşkil ediyor."

Irak'ta 25 Şubat 1911'de çıkan ve 8 yıl yayımlanan Havadis ilk Türkmen gazetesi olarak kabul ediliyor. Gazetenin yayına başladığı gün "Türkmen Basın Günü" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Karaçay Erbil Irak Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title