Haberler

ÇİLEKTE SEZON BAŞLADI, ÜRETİCİ FİYATTAN MEMNUN

Güncelleme:

AYDIN'ın İncirliova ilçesinde, 600 dekar alana ekilen çileğin hasadına başlandı.

AYDIN'ın İncirliova ilçesinde, 600 dekar alana ekilen çileğin hasadına başlandı. Bir kısmı ihracata giden bir kısmı da iç piyasaya kilosu kalitesine göre, 9- 11 liradan satılan çileğin üreticileri, sezondan memnun olduklarını söyledi.

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinden sonra çileğin en çok üretimi yapılan ilçesi İncirliova'da sezon başladı. 45 üreticinin toplam 600 dekar alanda örtü altı olarak ürettiği çileklerin hasadına 2 hafta önce başlandı. Üretilen çileklerin bir kısmı, ihraç edilmek üzere Sultanhisar ilçesinin Atça Mahallesi'ndeki işletmelere götürülüyor. Burada kasalanan, paketlenen çilekler; Romanya, Rusya ve Ukrayna dahil birçok ülkeye ihracata giderken, bir kısmı ise iç piyasada alıcı buluyor.

Yöredeki jeotermal suların toprakta yol açtığı ısı ve denizden gelen ılıman hava dolayısıyla diğer yörelerdeki çileklere göre tadının daha lezzetli olduğu belirtilen İncirliova çileğinin kilosu, kalitesine göre toptan 9- 11 liraya alıcı buluyor. Çilekteki fiyattan memnun olduğunu belirten İncirliovalı üreticiler de tek isteklerinin ilçede çilek işleme tesisi kurulması olduğunu söyledi.

'NİSANDA BAŞLAYAN HASAT 3 AY SÜRÜYOR'

Üretici Eyyüp Günaydın, "7 yıldan beri çilek üretimi yapıyorum. Hasat sezonuna 2 hafta önce başladık. Çilek fiyatları bu sene iyi. Tek sıkıntımız, burada bir işletmenin olmayışı. Ürünlerimizi teslim etmek için her gün Sultanhisar'a gitmek zorunda kalıyoruz. 50 dekar çilek ekimi yaptım. Kış çileğinin tonajı biraz düşük oluyor. Bizim ürettiğimiz çileğin hasadı biraz erken başlıyor ancak sezon boyunca toplam 150 ile 200 ton arasında çilek rekoltesi bekliyoruz. Beklediğimiz bu rekolteye ulaşırsak kendimizi başarılı sayacağız. Yaz çileği ekiminde iyi bakım olursa dekarda 6 ton çilek alınabiliyor. Nisanda başlayan çilek hasadı 3 ay sürüyor" dedi.

Hal komisyoncusu Burhan Altuğ ise ilçede üretilen çileklerin bir kısmının iç piyasaya satışını yaptığını belirtirken, sezonun iyi başladığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultanhisar İncirliova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title