Haberler

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları, 81 ilde 6 bin 13 kadının kanser taramasından geçmesini sağladı

Güncelleme:

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanlığı, "Kanserle Savaş Haftası" kapsamında, 81 ilde 6 bin 13 kadının kanser taramasından geçmesini sağladı.

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanlığı, "Kanserle Savaş Haftası" kapsamında, 81 ilde 6 bin 13 kadının kanser taramasından geçmesini sağladı.

Kadın Kolları Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'de nisan ayının ilk haftasının "Kanserle Savaş Haftası" olarak kabul edildiği hatırlatıldı.

Toplumun her kesimini yakından ilgilendiren kanser hastalığı ile mücadele için Sağlık Bakanlığı'nca 81 ilde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kurulduğu anımsatılan açıklamada, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanlığının, "kanser hastalığında erken teşhisin hayat kurtardığına" dikkat çekmek için bir yıl devam edecek "Kanserle Savaş Haftası" projesini hayata geçirdiği belirtildi.

Proje doğrultusunda, İl Sağlık Müdürlükleri ile irtibat kurularak, 81 ilde daha önce kanser taraması yaptırmamış 6 bin 13 kadının KETEM'lerde ücretsiz kanser taramasından geçmelerinin sağlandığı aktarılan açıklamada, 3 bin 220 kadın için ise kanser taraması randevusu alındığı bilgisine yer verildi.

"Bütün kadınlar kontrollerini yaptırmalı"

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Fatoş Gürkan, kendisine 2016'da ikinci evre meme kanseri teşhisi konulduğunu, aynı yıl aralık ayında ameliyat olup yaklaşık iki yıl kemoterapi ve radyoloji tedavisi gördüğünü anlattı.

Rutin kontrol için gittiği muayenede, doktorun tavsiyesine uyup biyopsiyi hemen yaptırmadığı için tedavisinin bir yıl geciktiğine dikkati çeken Gürkan, "Eğer biyopsiyi daha erken yaptırsaydım erken teşhis olacaktı ve ameliyata da gerek kalmayacaktı sadece ilaç tedavisiyle dahi kanseri atlatabilecektim. Şu anda ise takip aşamasındayım." ifadelerini kullandı.

Kanser hastalığında erken teşhisin önemine işaret eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Bu süreci yaşayan birisi olarak, hastalık şüphesi olsun veya olmasın bütün kadınlar, belli bir yaştan sonra mutlaka rutin kontrollerini yaptırmalılar. Çünkü hastalığın erken teşhis edilmesi durumunda tedavi imkanı da daha kolay ve masrafsız oluyor. Sevdikleriniz için bir saatinizi ayırın. AK Parti Kadın Kolları Teşkilatımızın da hayata geçirdiği projeyle bu konuda önderlik etmesi, kadınların bilinçlendirilmesi ve uyarılması anlamında önem arz ediyor."

Kaynak: AA / Politika

kanserle savaş haftası AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title