Haberler

İsviçre'de koronavirüs kısıtlamaları gevşetildi, Türkiye riskli ülkeler listesine alındı

Güncelleme:

İsviçre'de yeni tip koronavirüs kısıtlamaları bugünden itibaren geçerli olmak üzere gevşetildi. Ayrıca İsviçre, koronavirüs vaka ve can kaybı sayısının rekor seviyeye yükseldiği Türkiye'yi ilk kez "riskli ülkeler" listesine aldı.

Federal hükümetin aldığı kararın ardından ülkenin ikinci büyük kenti Cenevre'de restoran, kafe ve barların terasları ve açık alanları halka hizmet vermeye başladı. Cenevreliler, güzel havanın etkisiyle kısıtlı da olsa aylar sonra hizmet vermeye başlayan mekanlara akın etti.

Kısıtlamaların gevşetilmesiyle dış mekanlarda 100, iç mekanlarda 50 kişiye kadar katılımla etkinlikler düzenlenmesine izin verildi. Etkinlikler esnasında maske takılması ve oturulması zorunlu kılındı.

TÜRKİYE İLK KEZ LİSTEYE ALINDI

Federal Sağlık Dairesi (BAG), riskli ülkeler listesini güncelledi. Bu kapsamda Türkiye, salgının başından bu yana ilk kez listeye eklendi. Böylelikle bugünden itibaren Türkiye'den İsviçre'ye seyahat edenler 10 gün karantinaya alınacak.

Riskli ülkeler listesinden İsviçre'ye seyahat edenler, Kovid-19 testi yaptırmış olsa ve testi negatif çıksa dahi karantina kuralına uymak zorunda.

Karantina kuralını ihlal edenler ise 10 bin İsviçre frangına kadar para cezasına çarptırılabilecek.

GÜNLÜK VAKA SAYILARI YÜKSEK

Hükümetin aldığı kısıtlamaların gevşetilmesi kararına rağmen ülkede Kovid-19 vaka sayıları yüksek oranda seyretmeye devam ediyor. İsviçre'de hafta sonu 4 bin 905 kişide Kovid-19 vakası tespit edildi, 16 kişi yaşamını yitirdi. BAG verilerine göre, salgının başından bu yana İsviçre ve Lihtenştayn'da 9 bin 824 kişi yaşamını yitirdi, virüs bulaşanların sayısı 646 bin 337'ye yükseldi.

Kaynak: AA / Dünya

Karantina Türkiye İsviçre Sağlık Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

Ali Kemal BATUMLU:

Risk mi?hadi canım ne riski,millet evinden dışarı çıkamaz iken çıksada onların gezip dolaşacağı,yeyip içeceği yerlere girip çıkamayacağını söylemek gerek,yani Risk garibanın riski,hastalanan onlar,ölen onlar..Anlatmak gerek,Turizm in yapılması gerek,ülkeye para girişinin bir yoludur Turizm ve Turist,dolayısıylada gelin bizde risk yok riskli gruplar sizin olduğunuz yerlere gelemez ziraa oralara ne gidecek nede yeyip içecek sizinle baraber yaşayacak güçleri yok diye iyicene anlatmak gerek.

1
0
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Bize bile kendi vatanimizda kapinin disina cikmak yasak. Tabi tabi tek sorumlusu benim, kongre falan degil.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title