Haberler

Nöbetten çıkan genç doktor, kazada hayatını kaybetti! 36 saat çalıştığı iddiası sosyal medyayı karıştırdı

Güncelleme:

Ankara'da Doktor Rümeysa Berin Şen, nöbet dönüşü evine giderken yaptığı trafik kazasında hayatını kaybetti. Şen'in 36 saat aralıksız nöbet tuttuğunu ve yorgunluk yüzünden kaza yaptığını iddia eden kullanıcılar ise tepkilerini sosyal medyada dile getirdi. Atılan tweet'ler sonrasında #yorgundoktorlarölüyor etiketi Twitter'da gündem oldu.

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen, hastanedeki nöbetinin ardından otomobili ile evine giderken, yol kenarında duran kamyonete çarpması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybetti.

ANNESİ KENDİNDEN GEÇTİ

Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, 25 yaşındaki genç doktorun annesi Yasemin Şen, olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Nöbetten çıkan genç doktor, kazada hayatını kaybetti

36 SAAT NÖBET İDDİASI SOSYAL MEDYAYI KARIŞTIRDI

Öte yandan sosyal medyada Şen'in 36 saat aralıksız nöbet tuttuğu ve yorgunluğu nedeniyle kaza yapıp yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Kullanıcılar bu sebeple tepkilerini tweet atarak dile getirirken, #yorgundoktorlarölüyor etiketi Twitter'da gündem oldu.

O paylaşımlardan bazıları:

  • Ne doktorların, ne de başka meslek grubunun uykusuz ve aralıksız mesai yapması doğru değil. Burada en büyük görev sağlık bakanlığına düşüyor. 5 dakikada hasta bak, 36 saat uyuma, herkese güler yüz göster, sakın hata yapma! Süper kahraman değil, insan bunlar #yorgundoktorlarölüyor
  • 36 saat aralıksız çalışarak tuttuğumuz nöbetin, insan haklarına, insan fizyolojisine aykırı olduğunu savunmak zorunda kalmamız bile tam tamına bir trajedi!
  • Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Asistanı Dr. Rümeysa Berin Şen, uykusuz nöbetin kurbanı oldu. Özellikle KIDEMSİZ asistanların ne şartlarda çalıştığını biliyoruz, yetkililer bu şartları düzeltmek için neyi bekliyor?
  • Hiçbir şey değişmeyecek, nöbet listesinden RÜmeysa çıkarılacak yerine kalanlara extra nöbet yazılacak.
  • Bu nöbetler tıp eğitiminin bir parçası değildir. 10-15 tane 36 saatlik nöbet klişesi bozulmalıdır. Tıp eğitimi veren hocalarıma sesleniyorum: "Biz tuttuk onlar da tutsun" mantığı çok bencilce bir yaklaşımdır. Her şey sizin elinizde!
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şehir Hastanesi Haberler

500

Yorumlar (5)

Çınar Saraç:

Maşallah bahaneye bak, o yolda o kadar hızlı gidersen önüne bakmazsan elinde telefona odaklanırsan sonra üzüleceğim öyle mi , altında milyonluk araca daha bu yaşta biniyorsan neyse

8
94
yanıtYanıtla
Melek Sirin:

Yaninda miydiniz?Durumun bu oldugundan nasil bu kadar eminsiniz?Ve 36 saat nobet tutmus bir insanin direksiyon basinda uyumuş ve ayagi gaza basili kalmis olma ihtimalini düşündünüz mü?orada yaşamını kaybetmis bir insan hakkinda nasil bu kadar acimasizca yorum yapabildiniz?sizin gibi insanlarla ayni dunyada oksijen almak cok üzücü..

yanıt69
yanıt1
Taner Toluc:

Bir insan 24 saat vazife yapamaz, bu sistem başindan beri nsan fiyratina ters. Burda kendi hayatina mâl oldu, hastahanede yorgunluğun verdiği hâlet neticesinde, yanliş teşhisle kaç kişinin sağliğina mâl oluyor, belli değil. Çalişma saatleri düzenlenmeli.

38
8
yanıtYanıtla
Adem Durak:

o kamyonun arka tamponu yok mu

2
1
yanıtYanıtla
Reklam Fragman:

kaç doktor meslekte çıkarıldı?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title