Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2023 itibarıyla 50 milyon turist hedeflediklerini söyledi

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2023 yılına kadar 50 milyon turist çekmeyi ve turizm gelirlerini 50 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

Ersoy, Katar ziyareti kapsamında Doha'da Al Jazeera televizyonuna bir röportaj verdi.

Ege bölgesinde büyük turizm projeleri olduğunu ve bu projelerin Türkiye ekonomisine 50 yıl boyunca hizmet edeceğini ifade eden Ersoy, Katar'ın yatırım alanındaki seçkin gücüne de işaret etti.

"Katar'a ilk kez geliyorum. Buraları tahminimden çok daha iyi gördüm ve bu beni oldukça memnun etti." diyen Ersoy, burada birçok kamu ve özel kuruluşu ziyaret ettiğini, Doha'nın turizm alanındaki devasa çalışmalarını gördüğünü ve Katarlı yetkililerle ortak faydalanma imkanlarını koordine ettiklerini dile getirdi.

Salgın nedeniyle turizm yüzde 65 geriledi

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk ortaya çıktığı 2019 yılı sonlarıyla olumsuz etkilerin de başladığını kaydeden Bakan Ersoy, bu etkinin zamanla arttığını, turizmin yüzde 65'e kadar gerilediğini ve bu rakamın oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Ersoy, İspanya ve Yunanistan'ın turizm alanında Türkiye ile rekabet halinde olduğunu ancak onların salgından daha az etkilendiğini kaydetti. Bakan Ersoy, zor bir yılın ardından yabancı turizmin son aylarda Türkiye'de iyileşme sürecine girdiğini vurguladı.

2023'te 50 milyon turist

Türkiye olarak 2023 yılında 50 milyon turist çekme hedefinde olduklarını söyleyen Ersoy, turizm gelirlerinin de 50 milyar dolara yükselmesi için uğraştıklarını ifade etti.

Türk lirasının gerilemesi ile turizmdeki canlanma arasındaki ilişki hakkında Ersoy, "Ülkemizde lira ile turizmin canlanması arasında ters bir ilişki var. Lira, değerinin bir kısmını kaybettiğinde ihracat artıyor ve turizm sektörleri de olumlu etkileniyor. Çünkü daha kaliteli ve daha düşük fiyatlı ürünler pazarlayabiliyoruz." dedi.

Ersoy, Türkiye'de özellikle turizm sektöründe kalkınmanın rekorlar kırdığını söyledi.

En çok harcamayı Arap turistler yapıyor

Arap turistlerin Türkiye'ye gelişinde bu yılın başından itibaren gerileme olduğuna işaret eden Ersoy, Arap turistlerin diğerlerine göre daha fazla harcama yaptıklarına ve çoğunun da Körfez bölgesinden geldiğine işaret etti.

Ersoy, Türkiye'de turizm sektörünün ekonomiye katkısının yüzde 12 olduğunu, bunun da yabancı gelirler arasında ana kaynağı oluşturduğunu belirtti.

"Turizm bölgelerini tanıtım için Katar'da ajans kurduk"

Ersoy, şunları söyledi:

"Dünyanın en büyük açık hava müzesi bizde. Üç semavi dine ait bir Türkiye turizminin yanı sıra, sağlık turizmi ve mutfak turizmi de seçkin. Turizm hareketini canlandırmak için Katar'da Türkiye'deki turizm bölgelerine ışık tutan ve buraları tanıtan bir ajans kurduk."

Ersoy, sağlık turizmi içinde en meşhurlarının saç ekimi, organ nakli ve estetik olduğuna işaret ederek, bu sektörlerden yılda bir milyar dolardan fazla gelir elde edildiğini kaydetti.

Sağlık vizesi

Ticaret Bakanlığıyla Türkiye'ye sağlık amaçlı gelecek yabancı turistlerin girişini kolaylaştırmak için sağlık vizesi konusunda bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Ersoy, bu durumun ülkenin toplam girdisini yüzde 4'ten yüzde 8'e çıkarabileceğini kaydetti.

Eğitim turizmine ilişkin de Ersoy, Türkiye'de 200 bin yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü ve bunlardan bir kısmının burslu olduğunu dile getirdi.

Katar'ı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, resmi temasları kapsamında Başbakan Halid bin Halife Al Sani, Dışişleri Bakanı Muhammed Abdurrahman Al Sani ve Katarlı mevkidaşı ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Nuri Ersoy Türkiye turist Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title