Haberler

Prens Selman hakkında çok konuşulacak iddia: Babası kral olsun diye amcasını öldürmek için plan yapmış

Güncelleme:

Suudi Arabistan eski istihbarat yetkilisi Saad El Cebri, Prens Selman'la ilgili çok konuşulacak iddialar ortaya attı. Prens Selman'ın babasının kral olabilmesi için amcasını zehirli bir yüzükle öldürme planı yaptığını söyleyen El Cebri, Cemal Kaşıkçı gibi kendisinin de Selman'ın ölüm listesinde olduğunu öne sürdü.

Suudi Arabistan'ın eski üst düzey istihbarat görevlisi Saad El Cebri, katıldığı CBS kanalında yayınlanan "60 Dakika" programında çarpıcı iddialarda bulundu.

KRAL ABDULLAH'I ÖLDÜREBİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Cebri, prensin 2014'te Kral Abdullah'ı öldürebileceğini söyleyerek övündüğü bir videodan haberdar olduğunu öne sürdü. Cebri, Muhammed bin Selman'ın 2014 yılında o dönemde İçişleri Bakanı olan kuzeni Muhammed bin Nayef'e, 'Kral Abdullah'ın ölmesini ayarlayabileceğini, tahta babasının geçmesi için kralı zehirli yüzük kullanarak öldürebileceğini' söylediğini iddia etti. Cebri, bu bilgilere sahip olduğu için Prens Selman'ın kendisinden korktuğunu söyledi.

"RUSYA'DA ZEHİRLİ YÜZÜK" İDDİASI

Cebri, 4 yıl önce tahtın varisi ve fiili hükümdarı olan veliaht prensin o sırada "Rusya'da zehirli bir yüzüğü" olduğuyla övündüğünü de belirtti. Cebri, veliaht prensin kendisini öldürmek istemesinin nedeninin sahip olduğu bilgiler olduğunu iddia ederek, "Bir gün öldürülmeyi bekliyorum. Çünkü bu adam benim öldüğümü görene kadar dinlenmeyecek" dedi.

KENDİSİNİ DE ÖLDÜRMEK İSTEMİŞ

Cebri, 2018 yılında gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesinin ardından veliaht prensin kendisini öldürmek için Kanada'ya bir ekip gönderdiğini iddia etti. Cebri, kendisine Kanada'daki herhangi bir Suudi temsilciliğinin yakınından geçmemesi, konsolosluk ve büyükelçiliğe girmemesi konusunda uyarı yapıldığını söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suudi Arabistan Kanada CBS Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title