Haberler

Son dakika haberi... HAVAİ FİŞEK FABRİKASI PATLAMASI DAVASINDA 5'İNCİ DURUŞMA

Güncelleme:

Son dakika haberler... Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili davanın 5'inci duruşmasında mahkeme heyeti, bilirkişi raporunu inceleyip tarafların savunmasını aldıktan sonra fabrika sahibi Y.C. ile genel ustabaşı H.A.V.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili davanın 5'inci duruşmasında mahkeme heyeti, bilirkişi raporunu inceleyip tarafların savunmasını aldıktan sonra fabrika sahibi Y.C. ile genel ustabaşı H.A.V.?nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Aralık tarihine erteledi. Kararın açıklanmasının ardından duruşma salonu önünde açıklama yapan patlamada ölen işçi Seyfi Çanakçı'nın yeğeni Avukat Gülşen Uzuner, sanıkların göz göre göre patlamanın gelmesine yol açtıklarını belirterek, "Bilirkişi raporu çok açıkça dedi ki yargılanan sanıkların ölümlerden, bu kadar işçinin yaralanmasından bizatihi sorumluluğu vardır. Gerekli önlemleri almamışlardır, bu patlama bizim de başından beri söylediğimiz gibi göz göre göre gelmiş, bu kadar insanımızın canına mal olmuştur. Bunu bilirkişi raporu da ek bilirkişi raporu da söyledi. Buna ilişkin beyanlarımızı sunduk. Mahkeme bu celse dosyanın bittiğine karar verdi araştırılacak hususlar açısından, ancak aralıkta dosyaya dair hem bizim esas hakkındaki görüşlerimizi hem savcılık makamının görüşlerini alacak. Dolayısıyla aralıkta en erken bu dosyayı bitirme niyetinde. Dosyada şimdiye kadar toplanan deliller açısından çok açık bir sorumluluk tarifi var" dedi.

'İŞÇİNİN CANINA KASTETMEYE KARAR VERMİŞLER'

Fabrika sahipleri ve yetkililerin tedbirler konusunda ihmaller zincirinin temeli olduğunu ifade eden Uzuner, şöyle konuştu:

"Hep söyledik yine söylüyoruz bunu, önlem almama, bir şeyi unutma, bir şeyi yerine getirmeme değil. Burası çok tehlikeli bir iş yeri. Patlayıcı üreten bir iş yeri ve işverenlerin kendi beyanlarında da oldukça tecrübeli olduklarını söylüyorlar. Dolayısıyla bizzat karar vermişler bu önlemleri almamaya, işçinin canına kastetmeye karar vermişler. Çünkü bugüne kadar bunun bir yaptırımı olmamış. Cezasızlıkla diğer dosyalardan yırtmışlar. Dolayısıyla da bu onlara güç vermiş ve bugün biz bunun böyle olmaması için bu yargılamada mücadele veriyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Aralık Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title