Haberler

AK Parti'li Çakır'dan, Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasına tepki

Güncelleme:

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helallik" açıklamasına, "Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a özgürlük isterken hangi adaletten bahsediyorsunuz? 'Helallik' adı altında başlattığın PR çalışmasına şehitlerimizin ailelerini de eklemeyi unutma.

Ak Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helallik" açıklamasına, " Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a özgürlük isterken hangi adaletten bahsediyorsunuz? 'Helallik' adı altında başlattığın PR çalışmasına şehitlerimizin ailelerini de eklemeyi unutma." diyerek tepki gösterdi.

Çakır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, AK Parti iktidarının engelli vatandaşlar için büyük hizmetlere imza attığını, bu dönemde engellerin ortadan kalktığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun "Biz halkın partisiyiz." sözlerini ve "helalleşme" açıklamasını değerlendiren Çakır, "O halde soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu'na, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a özgürlük isterken hangi adaletten bahsediyorsunuz? Çukur eylemlerinin baş mimarı Selahattin Demirtaş'a özgürlük istemek hangi halkın temsilciliği, hangi adaletin savunuculuğu? 'Helallik' adı altında başlattığın PR çalışmasına şehitlerimizin ailelerini de eklemeyi unutma." ifadelerini kullandı.

Çakır, Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında bütçenin yapımı ve camilerin onarımına harcanan para konusunda Cumhuriyet'i kuranların örnek alınmasını istediğini hatırlatarak, "Camileri onarmak yerine ahıra çeviren sizler değil miydiniz? Yıllarca milletimizi ezan sesine hasret bırakan siz değil miydiniz? Kur'an-ı Kerimlerin toplatılması ve daha ileri giderek yakılması sizin döneminizde olmadı mı? Şu tabloya baktığımızda ne kadar acı bir geçmiş görüyoruz.

Sonrada çıkıp helallik istiyor." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu ve şürekasının önce helal ve haramın ne anlama geldiğini öğrenmesi gerektiğini dile getiren Çakır, şehitlere ve şehit yakınlarına ne zaman sahip çıkılacağını sordu.

Çakır, Kılıçdaroğlu'na, Irak ve Suriye tezkeresine "hayır" oyu vererek terörle mücadeleye neden engel olmak istediği, şehit yakınına küfreden eski İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a neden tepki göstermediği sorularını da yöneltti.

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Osman Kavala AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title