Haberler

İran'dan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile teknik iş birliğini sürdürme sinyali

Güncelleme:

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Ali Bakıri, Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi ile iki taraf arasındaki teknik iş birliğinin sürdürülmesini amaçlayan verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Ali Bakıri, Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi ile iki taraf arasındaki teknik iş birliğinin sürdürülmesini amaçlayan verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 4 gündür süren İran nükleer görüşmeleri vesilesiyle bulunan Bakıri, Twitter'den ikili görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.

Bakiri, İran ve Ajans arasındaki teknik iş birliğinin sürdürülmesine yönelik UAEA Başkanı Grossi ile verimli bir görüşme yaptıklarını kaydetti.

"Viyana'daki müzakerelere İran'ın aktif ve olumlu bir şekilde katılım sağlama hususundaki kararlı tutumunu teyit ettim." ifadelerini kullanan Bakıri, Ajansın oynayacağı teknik role dikkati çekti.

Yaklaşık 5 aylık bir aranın ardından 29 Kasım'da, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan İran nükleer anlaşması görüşmeleri, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora'nın başkanlığında, Rusya, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere ve İran'dan üst düzey temsilcilerin katılımıyla başkent Viyana'da başlamıştı.

UAEA Başkanı Grossi, Ajans'ın İran'ın nükleer programını doğrulama ve gözlem faaliyetlerinde yaşadığı sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla bu ülkeye 23 Kasım'da bir ziyaret gerçekleştirmiş, ancak taraflar arasında yapılan görüşmelerden sonuç alınamamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası Atom Enerji Ajansı Viyana İran Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title