Haberler

Son dakika haberi! Engelli bireyler 2.Geleneksel Engelsiz Festival'de buluştu

Güncelleme:

Geleneksel Engelsiz Festival yürüyüşü

Spor ve sanat etkinlikleri

Engelli Mehteran Takımı gösterisi

Antalya'da engelli bireyler 2.Geleneksel Engelsiz Festival'de buluştu

Antalya'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında "2. Geleneksel Engelsiz Festival" düzenlendi.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirilen festivalde, engelli bireyler ve gönüller bir araya geldi.

Festival kapsamında, Antalya İl Spor Müdürü Yavuz Gürhan, İl Spor Müdürlüğü temsilcileri, Kepez Belediyesi temsilcileri, Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Mehteran Takımı, Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi üyeleri, Kızılay gönüllüleri, Demir Adımlar Bisiklet Kulübü, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve öğrenciler üniversite içerisinde farkındalık yürüyüşü yaptı.

Engelli Mehteran Takımı'na eşlik eden engelli bireyler ve gönüllüler pankartlarıyla farkındalık yürüyüşüne destek verdi.

Akdeniz Üniversitesi etkinlik alanında son bulan yürüyüşün ardından, katılımcılar spor ve sanatsal etkinliklerin olduğu alanda vakit geçirdiler.

Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Müzik Grubu'nun ve Engelli Mehteran Takımı'nın sahne aldığı etkinlikte engelli bireyler ve gönüllüler doyasıya eğlendiler.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan İl Spor Müdürü Gürhan, özel bir günde engelli ve engelsiz bireyleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Gürhan festivalin farkındalık yaratmak amacıyla yapıldığını belirterek, "Özel çocuklarımızın burada mutlu güzel bir gün geçirmelerini istedik. Aileleriyle yapabilecekleri keyifli etkinlik alanları oluşturduk. Gençlerimizin de onlarla bir araya gelerek empati yapmalarını istedik. Tüm destekçilerimiz ve iş birlikçilerimizle gönüllüğe dayalı bir festival gerçekleştirdi. İnşallah gençlerimizin gönüllülük faaliyetlerini her alanda arttırmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız da şenlik havasında keyifli bir gün geçirdikleri için mutluyuz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Antalya Aralık Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title