Haberler

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde Fuat Oktay'dan faiz vurgusu: Doların yükselmesinde tek etmen değil

Güncelleme:

Bütçe görüşmeleri bugün itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başladı. Görüşmelere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın dövizle ilgili açıklamaları damga vurdu. Doların yükselmesinin sadece faizle ilgili olmadığını belirten Oktay, "Kurlarda son dönemde yaşanan hareketlenmeyi sadece politika faizi çerçevesine bağlamak son derece yanlıştır. Doların dünyada güçleniyor olması, para birimimize karşı yapılan spekülatif ve manipülatif hareketleri de ele almak lazım" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Bütçesi, bugün Meclis'te 5 büyük parti ve temsilcileri olan diğer partilerin katılımıyla görüşülmeye başlandı. Görüşmeleri hükümet adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eski Hazine Bakanı Lütfi Elvan arasında faiz anlaşmazlığı olduğu yönündeki iddiaların ardından Fuat Oktay'dan faizle ilgili net mesajlar geldi.

"BAŞARIYI YOK SAYMAK ANLAMINA GELİYOR"

Doların yükselmesinin sadece faize bağlanmasının yanlış olduğunu belirten Oktay, "Kurlarda son dönemde yaşanan hareketlenmeyi sadece politika faizi çerçevesine bağlamak son derece yanlıştır ve Türkiye'nin büyüme, ihracat, cari denge ve mali disiplinde sahip olduğu başarıyı yok sayma anlamına gelmektedir. Salgının getirdiği olağanüstü koşullarla birlikte sadece Türkiye'de değil, diğer pek çok ülkede de yine politika faizinin enflasyonun altında yer aldığı bir dönemden geçmekteyiz" dedi.

TBMM'deki Bütçe görüşmelerinde Fuat Oktay'dan dolar vurgusu: Sadece faize bağlı değil

"FAİZ YÜKSEK OLDUĞUNDA DA KUR YUKARI YÖNLÜ HAREKET EDİYOR"

Politika faizinin yüksek olduğu dönemlerde de kurda yükselmeler görüldüğünü ifade eden Oktay, "ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Güney Kore, Brezilya, Endonezya, Malezya, Hindistan, Macaristan, Polonya ve Rusya gibi birçok ekonomide negatif reel politika faizi uygulanmaktadır. Ayrıca politika faizinin yüksek olduğu dönemlerde de kurlarda hareketlenmeler görülebilmektedir. Son dönemde yaşanan gelişmeleri; doların dünyada güçleniyor olması, para birimimize karşı yapılan spekülatif ve manipülatif hareketler, ülkemizin döviz talebini artıran etmenler çerçevesinde ele almak gerekmektedir" diye konuştu.

TBMM'deki Bütçe görüşmelerinde Fuat Oktay'dan dolar vurgusu: Sadece faize bağlı değil

Kaynak: AA / Ekonomi

Lütfi Elvan fuat oktay Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title