Haberler

Enes Kara'nın intiharıyla ilgili Bakan Derya Yanık'tan ilk açıklama: Tipik bir iletişimsizlik görüyoruz

Güncelleme:

Üniversite öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı öğrenci yurdundaki baskılara dayanamadığı için hayatına son vermesi ve yayınladığı intihar videosu Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Kara'nın ölümüne ilişkin ilk kez konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Aileler açısından baktığımızda tipik bir iletişimsizlik sıkıntısı görüyoruz. Çalışmalarımızın tamamında aile içi iletişim ve toplumsal iletişimin ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor ve buna yönelik çalışmalarımızı da yoğunlaştırıyoruz." dedi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, Elazığ'da bir binanın 7. katından atlayarak yaşamına son vermişti. Kara, olaydan önce çektiği videoda ise kaldığı yurtta baskılara maruz kaldığını ve psikolojik olarak yorulduğunu söylemişti. Üniversite yetkililerinden alınan bilgilere göre, Kara'nın son 1 aydan bu yana birçok dersine girmediği ve içine kapanık olduğu kaydedilmişti.

"İNTİHARIN SORUN ÇÖZME BİÇİMİ OLMADIĞINI İFADE ETMEMİZ LAZIM"

Kara'nın arkasında bıraktığı video sonrası intihar etmesiyle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan açıklama geldi. Yanık, "Çok genç ve yetenekli biri, çok çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin, ailesine, arkadaşlarına ve tüm sevenlerine de sabırlar versin. Orada şuna dikkat etmemiz lazım. Gençlerimiz ya da herhangi bir birey için intiharın bir sorun çözme biçimi olmadığını altını çizerek ifade etmemiz lazım." dedi.

"TİPİK BİR İLETİŞİMSİZLİK SIKINTISI GÖRÜYORUZ"

Yanık, sözlerine şöyle devam etti: " Enes Kara'nın vefatından sonra onunla ilgili yazılan, yapılan yorumlara bakınca açıkçası, 'bir öykünme tetiklemesi yapar mı?' diye endişe etmedim değil. Aileler açısından baktığımızda tipik bir iletişimsizlik sıkıntısını görüyoruz. Bizim çalışmalarımızda, aile eğitim programlarımızda, Bakanlığın genel olarak sosyal hizmet başlığı altındaki faaliyetlerinin tamamında aile içi iletişim ve toplumsal iletişimin ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor ve buna yönelik çalışmalarımızı da yoğunlaştırıyoruz. Başka pek çok şeyi konuşabiliriz, tartışabiliriz ama iki önemli durum var. Genç bir çocuk öldü ve bir iletişim problemi olduğu düşünülüyor. Bazı durumlar siyasetin, politik duruşlarımızın, ideolojik kamplarımızın çok dışındadır, bunlara malzeme edilemeyecek kadar kıymetlidir. Hayat hakkı bunlardan biridir. Enes Kara ve benzer olayları değerlendirirken, hepimizin ideolojileri, dünya görüşü vardır, bu da çok normaldir ama bütün bu kimlikleri bir yana bırakıp, bu kıyafetleri bir yana bırakıp insan ve bu toplumun bir ferdi olarak bakmak zorundayız.

"SEBEPLERİ VE SONUÇLARI ÜZERİNE DÜŞÜNMEMİZ LAZIM"

Maalesef Enes Kara'nın da bu tartışmanın bir aracı haline getirildiğini görüyorum, ondan da son derece üzgünüm. Ortada çok genç ve pırıl pırıl bir çocuk var ve hayatına son vermiş. Bunun sebepleri ve sonuçları üzerine düşünmemiz lazım. Bu nedenle çok üzgünüm."

KARA'NIN KARDEŞLERİ İÇİN BAKANLIK HAREKETE GEÇECEK Mİ?

Bir gazetecinin, "Enes Kara'nın kardeşleri için aile ile temasa geçilecek mi?" sorusuna Yanık, "Arkadaşlarımız, gerekli incelemeleri, takipleri yapıyorlar. Eğer bizim Bakanlık olarak müdahil olmamızı gerektiren bir durum varsa, gerekli desteği, incelemeleri ve çalışmaları yaparız. O anlamda hiç kuşkuya yer kalmayacak kadar net ifade etmiş olayım." yanıtını verdi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık Enes Kara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

Dr.Kimbel:

Tarikat yurtlarına çocuğunuzu verirseniz sonuç böyle olur fakat aile ne yapsın özel yurtların parası çok nasıl ödesin zavallı devletimiz kendi yurdunu yapamıyor

43
38
yanıtYanıtla
emre karakuş:

tarikat kadar taş düşsün başına dr bilmem ne

yanıt5
yanıt7
ADIM_YEŞİL :

Peki bu aile politikalarını yönlendiren kademcilerin rölü ne gençlerin genel olarak maneviyaten bozulmasında?

72
4
yanıtYanıtla
oguz:

yani cematlerin hiç bir sucu yok herkes suclu ailesi bile ama cemat zinhar suclu degil

33
19
yanıtYanıtla
emre karakuş:

eğer cemaat sana göre insan hayatına varana kadar zararlıysa kumarhaneler meyhaneler için de aynı şeyleri yazda ne kadar samimisin görelim içki kumarın söndürdüğü ocakları aldığı canları da yaz ki niyetinin islam düşmanlığı olmadığını anlayalım efendi..

yanıt17
yanıt13
Hasan Durdu:

Eğitim önce aileden geçer. Çocuklara iyilikle gerçekleri öğretmeli ve ona gerçek iman şuurunu tanıtmalidir. Çocuğun eğitimi için gerekli kolaylıklar sergilenmelidir. Çocuğa zorlama ile istemediği bir şeyi tavsiyede bulunmamalıdır. Çocuklara karanlık düşünce ve fikirlerden uzak dur adlarını öğretmelidir. Dinde zorlamanın olmadığı ve İslam inancının insanların hayatta huzuru için yol gösterici olduğunu bildirmek. Sabırla bir çok olumsuzlukların ber taraf edileceği bilinmelidir.

22
5
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Her nefs kendinden sorumludur elbet. Fakat insanları inançlarının körelmesinde rol oynayanlar ne olacak? Ne zaman öz eleştiri yapan bir ülke olacağız? Ortada gitgide büyüyen bir alevli top var herkes oradan oraya atıyor. Elinde kalan yanıp kül oluyor!

14
1
yanıtYanıtla
Ahmet Ozturk:

peki sayın bakan, aile ile iletişim sorunu demiş. siz üstünüze düşeni ne akdar yapıyorsunuz. kyk kurumlarında yemek miktarları azaltılıyor. denetleme geleceği gün , kyk yurt yönetimimnin denetlemeden haberi olup yemek miktarları arttırırlıyor. yapılmayan özendeki temizlik yapılıyor. denetleme mekanizmanızı gözden geçirin.

12
0
yanıtYanıtla
emre akan:

AİLEDE PARA YOK SIKINTI VAR SA SUÇ KİMDE ÇOCUĞUNU BABA OKUTAMIYOR PARA YOLLAYAMIYORSA ÇÜMKÜ 4250 TL İLE Bİ AİLE NASIL GEÇİNİR KİMSE BUNA BİRŞEY DEMİYOR

8
2
yanıtYanıtla
Muhasebeci:

Rabbim'den Enes'in affını istirham ediyorum. Benim de üç oğlum var. Enes'in geçtiği ortamlardan geçtiler. Ben de, onlar da çok yorulduk. Ben kendi adıma gençlerimizi ifsad eden komitelerden çok çektim. Bu komitelerden ferd olarak, ebeveyn ve çocuklarımızın başetmesi mümkün değil. Devlet gücü, milletin duası gerekir. Bakıyorum da bakan hala dışardan gazel okuyor.

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title