Haberler

Millet ve Cumhur'a alternatif Halk İttifakı resmen kuruluyor! 9 parti bir araya gelecek

Güncelleme:

Türk siyasetinde Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçilmesinin ardından kurulan ilk ittifaklar Cumhur ve Millet olmuştu. Bir süredir sağ partiler ve sol partiler, üçüncü ittifak için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak üçüncü ittifakı kurmaya en çok sol partiler yaklaştı. HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Ankara'da HDP'nin de aralarında bulunduğu 9 partinin katılımıyla '3'üncü yol ittifakı'nın nasıl olabileceğine ilişkin toplantı yapılacağını söyledi.

"ORTAK AÇIKLAMA YAPILACAK"

HDP'li Oluç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Oluç, Ankara'da toplantı gerçekleştirileceğini belirterek, "Bu toplantıya 8 siyasi parti ve HDP katılacak. Orada Türkiye'nin gündemi konuşulacak. Bu ekonomi politikalarının yarattığı sorunlar karşısındaki mücadelenin ve demokrasi eksikliği ele alınacak. Elbette ki bu tartışmanın bir parçası da 2023'de yapılması gereken seçimler olacak. Seçimlerde, nasıl bir tutum alınması gerektiği konusu da konuşulacak. Yani Türkiye'nin bütün meseleleri konuşulacak. Katılan partilerle birlikte ortak bir açıklama yapılır" diye konuştu.

"HDP HARİÇ HEPSİ MECLİSİN DIŞINDAN PARTİLER"

Toplantıya şu anda HDP dışında 8 partinin katılacağını aktaran Oluç, "Meclis'te grubu olan partiler yok, Meclis dışından partiler. Esas itibarıyla adı kimi zaman 'demokrasi ittifakı' kimi zaman 'Demokrasi ittifakı' olarak adlandırılan bir '3'üncü yol ittifakı'nın nasıl olabileceğine dair görüş alışverişinin yapılacağı bir toplantı olacak. Dolayısıyla 'millet ittifakı'nın içindeki partiler yer almayacak" dedi.

"HDP'NİN ŞİDDETLE ÇATIŞMAYLA BİR ALAKASI YOKTUR"

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki fezlekelerin bu hafta TBMM Karma Komisyon'da görüşülmeye başlanacağını da hatırlatan Oluç, "Komisyonda görüşlerimizi açıklayacağız. Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla demokratik siyasete darbe vurulması, tasfiye edilmesi çabaları doğru değil. Demokratik siyaset zeminindeki kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz. HDP'nin şiddetle çatışmayla bir alakası yoktur. HDP'yi demokratik siyasetten tasfiye etme çabaları sonuç vermeyecektir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Saruhan Oluç Ankara Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

Çınar Saraç:

Hdpye veririm yine ampule vermem

45
83
yanıtYanıtla
diyarbekir:

HDP SENİ KAPATACAĞIZ KENDİNİ FAZLA ZORLAMA YOKSA YIRTILIRSIN

44
37
yanıtYanıtla
Behlûlê Mahî:

Senin o şom ağzın yırtılsın

yanıt16
yanıt25
Ahmet AKGÜL:

Zillet ittifakı zorda desenize??

25
40
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Ülkenin ekonomisini ağlatanlar zorda merak etme sen

yanıt20
yanıt12
Çınar Saraç:

Akp yüzde 7 yi geçsin dua etsin

25
27
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Seçime kadar zillet ittifakı da katılır merak etmeyin :D

23
29
yanıtYanıtla
Unknown 123:

Hepiniz gelin ülen yamali coraplar

26
14
yanıtYanıtla
Mustafa TekkaleMMM:

Cumhur ittifakımız rezil olmuştu şimdi belimizi bile doğrultamaz olacaz. Allah'ım sen yardım et

8
4
yanıtYanıtla
Cemal altın:

Bu ittifak %7 lik bir barajı bile CHP seçmeni desteği olmaksızın aşamaz NOKTA.

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title