Haberler

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Muharrem İnce'den bomba iddia: O isme teklif götürdüler

Güncelleme:

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini korurken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Muhalefet partilerinin TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teklif götürdüğünü öne süren İnce, "Hisarcıklıoğlu da cevap vermemiş" dedi.

Türkiye 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi. Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP lideri devlet Bahçeli, adaylarının Cumhurbaşkanlığı Erdoğan olacağını aylar öncesinden ilan ederken, Millet İttifakı cephesinden bu yönde henüz bir açıklama gelmedi. Tartışmalar devam ederken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

"HİSARCIKLIOĞLU'NA TEKLİF GÖTÜRDÜLER"

Ankara'da gazeteciler ile kahvaltılı toplantıda buluşan İnce, muhalefetin TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif götürdüğünü öne sürdü. İnce açıklamasında "Muhalefet partileri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi götürdü. Hisarcıklıoğlu da cevap vermemiş. Hisarcıklıoğlu'na teklif etmişler ama kabul edemez korkar" ifadelerini kullandı.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU İDDİAYI YALANLADI

Muhalefet partilerinin kendisine adaylık teklif ettiği iddialarını yalanlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Şahsıma Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi yapıldığı iddiası kesinlikle yalandır" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Şahsıma Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi yapıldığı iddiası kesinlikle yalandır. Siyasetin alanıyla kendi görev alanımı birbirine karıştırmamaya hep özen gösterdim. Günlük siyasi tartışmaların içinde hiçbir zaman yer almadım, almayacağım" ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLERİ İLE GÜNDEM OLUYOR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son dönemlerde hükümetin ekonomi politikasına yönelik eleştirileri ile gündem oluyor. Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamada şu satırlara yer vermişti: "Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası hem uzun vadeli faizlerin hem de döviz kurlarının artması reel sektörümüzü tedirgin etmektedir. Temennimiz piyasadaki faizlerin ve enflasyonun düşeceği, finansal istikrarın tesis edileceği ortama en kısa sürede kavuşmaktır."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Muharrem İnce Haberler

500

Yorumlar (11)

duyarlı vatandaş:

Tayyip Erdoğan gibi o makamı dolduracak kimse yok kendinizi kandırmayın.ÜÇÜ birleşse bile boyuna yetişmezler.boş lakaluka...

35
38
yanıtYanıtla
ferfer:

20 senedir dersini almamışsın sürünüyon ama hala reis diyon sendeki kafada ne biliyim :)))

yanıt1
yanıt0
Eğrioturdoğrukonuş:

Eko sırada bekliyor, Mansur hadi inşallah diyor. KK la biriniz de çıkıp KK olsun demiyorsunuz diye içi içini yiyor. Meralovic ise belki sürpriz olurda cHP kadın aday ister diye rüya görüyor. Sizden bi cacık olmaz

25
31
yanıtYanıtla
HASAN1906:

İÇİNİZDE ADAY OLACAK ADAM SİYASETÇİ YOKMUKİ DIŞARIYA TEKLİF GÖTÜRÜYORSUNUZ VE SİZ ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİPSİNİZ

33
5
yanıtYanıtla
Sinan Ay:

hani kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı idi korkaklar kahraman olmaz o na güvenip arkasında duranlar kılıçdaroğlundan ne bekliyorsunuz

27
9
yanıtYanıtla
bekir yapici:

gecmiste chp´nin basinda hizipci olarak tabir edilen ve secim kazanmak veya oy oranini arttirmak gibi bir derdi olmayan ömür boyu muhalefette kalmayi tercih eden biri vardi onu bir sekilde gönderdiler yerine gelen kiside pasif kaldi partiyi bir adim öne götüremedi umudumuzu inceye bagladik oda secim gecesi oy verenlerine ihanet etti yetmedi yillardir ekmegini yedigi chp´yi bölme bozma savasi veriyor ama sözüne inanan ve yeni kurdugu partiye ilgi pek yok gibi cünki halkin güvenini kaybetti .

25
6
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

20 senedir hep aynı senaryo kime sorsan bu sefer değişicek diyor 20 senedir değişmedi yine değişmicek sebebi RTE nin çok iyi olması değil muhalefetin çok kötü olması önce muhalefetin değişmesi gerek bu ülkede erken seçim diye boğazlarını yırtıyolar daha adayları yok ortada kendi içlerinde ittifaklarında dahi birleşemezken bu ulkeyı bırlestırmelerını kımse beklemesın

23
4
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

HahHahaaaAAAAAAAAHAa huuuuuu

20
3
yanıtYanıtla
Hayrettin Evkaya:

İTTİFAKIN CUMHUR BAŞKANI ADAYI BENİM TAHMİNİM; SELAHATTİN DEMİRTAŞ, Başkasını yaparsalar çok ama çok şaşırırım. ,Selo dan başkası bunları bir araya toplayamaz. Başka bir adayla şansları yok, Ekmelettin gibi olur , zaten Ö diyişlerinden Ömer diyecekleri bellidir. Selahattin de karar kılacaklar son dakkada. Şimdi yıpratmamak için açıklamıyorlar.

4
7
yanıtYanıtla
ferfer:

bu ülke artık kurnazlara doymuştur ülke yönetimi gerçekten eğitimli,devlet terbiyesi almış,hakkı hukuku adaleti savunan,kendide dahil kimseye çıkar sağlamadan işini yapan insanlara teslim edilmeli şimdiki siyasilerin hepsini kaldırın atın al birini vur ötekine birinin diğerine hiçbir üstünlüğü yok

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title