Haberler

İYİ Partili Ağıralioğlu: "Enflasyonda 3 haneli rakamları bekliyoruz"

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Önümüzdeki dönemin ilk karşı karşıya kalacağımız en büyük probleminin hiperenflasyon olacağını düşüyoruz. Enflasyonda 3 haneli rakamları bekliyoruz." dedi.

Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, " Türkiye'de bir yönetim krizi vardır ve bu yönetim krizi bir yönetim türbülansına sebep olmuştur." diye konuştu.

Memlekette kime dokunsan "ah" işitir hale gelindiğini iddia eden Ağıralioğlu, "20 yıllık iktidarın finalinde, bize bu yaşadıklarımızı sanki dünyada herkes yaşıyormuş gibi davranan bir cinnet. Karşı karşıya olduğumuz şey budur." ifadelerini kullandı.

Hiperenflasyon zamanına girildiğini düşündüklerini ifade eden Ağıralioğlu, "Önümüzdeki dönemin ilk karşı karşıya kalacağımız en büyük probleminin hiperenflasyon olacağını düşüyoruz. Enflasyonda 3 haneli rakamları bekliyoruz ama ekonomi kurmayları bize enflasyonda tek haneli rakamları göreceğimizi söylüyorlar. Bu, TL'den sıfır atmak gibi bir şey değildir. Anladığım kadarıyla bunca gerçeklikten kopmuş ekonomik program uygulayanların herhalde kafalarında enflasyon rakamlarımızdan virgül atmak gibi bir stratejileri var. Enflasyondan virgül atmadan, şu anda gördüğümüz politikalarla enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek hayal bile değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkede, kurumsal, bürokratik, akademik hafızanın, tecrübenin kaybolduğunu iddia eden Ağıralioğlu, "Başkan ve adamlarından ibaret bir yönetim tarzı, Türk milletinin 2022'de razı olacağı bir yönetim tarzı değildir." ifadelerini kullandı.

KKTC'de gerçekleşen erken genel seçimi değerlendiren Ağıralioğlu, "KKTC'deki seçimler hayırlı olsun. Sonuçlar itibarıyla devamlı seçim yapma yorgunluğuna rağmen aklıselim kazanmıştır. Koalisyon çok kolay kurulacaktır diye tahmin ediyoruz. Kıbrıs hassasiyetlerimizin arkasında ciddiyetle durabilecek bir hükümetin kurulacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğe dikkati çeken Ağıralioğlu, "Kırım'ı gözden çıkarmamalı, Kırım ile ilgili hassasiyetlerimizi asla kaybetmemeliyiz." dedi.

"Türk siyasetinde hakaret asla müsamaha gösterilmemesi gereken bir şey"

"Cumhurbaşkanına hakaret" konusuna da değinen Ağıralioğlu, "Muhalefeti parmak sallayarak terbiye etmeye çalışan bir dil var. Türkiye'de hakaret, Türk siyasetinde hakaret asla müsamaha gösterilmemesi gereken bir şeydir." dedi.

Cumhurbaşkanı değil bu ülkede hiç kimseye hakaret edilmesinin meşru sayılamayacağını, bunun toleransla karşılanamayacağını ifade eden Ağıralioğlu, "Ama 20 yıldır iktidarı yönetenlerin hakaret eşiklerinin bu kadar aşınmasına sebep olan dillerini görmesi lazım." diye konuştu.

İktidara hatırlatacakları olduğunu belirten Ağıralioğlu, "Bugün Sayın Devlet Bahçeli'nin, Sayın Cumhurbaşkanının terbiye ve edep adına, nezaket ve zarafet adına, merhamet ve devlet ciddiyeti adına, dil ve siyasi münasebet adına ne diyorsa ne konuşuyorsa bütün bunlardaki aşınma eşiklerini temsil ettiklerini hatırlatıyoruz onlara. Siyaseti o kadar çok hakaretle yaptınız ki rüzgar ektiniz, fırtına biçiyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Ağıralioğlu, "Türkiye'deki siyasi normalleşmeyi siyasetçiler yapamayacaksa bunu bir sistem yapacak. Mevcut şu anda karşı karşıya olduğumuz sistem, 'Her istediğimi istediğim şekilde yapar ve hesap vermem' düzensizliğidir. Bu düzeni, bir kuruşun hesabını verecek yeni bir sistemle buluşturacağız." dedi.

Kaynak: AA / Politika

İYİ Parti İstanbul Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title