Haberler

312 Günlük Turda Üç Köpekbalığı Tutup Yedi

Atlas Okyanusu'nu Kürekle Geçen İlk Türk Unvanına Sahip Erden Eruç, 312 Gün Süren ve Guinnes Rekorlar Kitabı'na Girmesine Neden Olan Pasifik Okyanusu Geçişi Sonrası Türkiye'ye Döndü.

Atlas Okyanusu’nu kürekle geçen ilk Türk unvanına sahip Erden Eruç, 312 gün süren ve Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmesine neden olan Pasifik Okyanusu geçişi sonrası Türkiye’ye döndü.

Dev dalgalar, fırtınalar, köpekbalıkları, ters akıntılar, bozulan aletler ve hiç kaybolmayan bitirme umuduyla örülü macerasını anlatan Eruç, "Önüme bir hedef koyup, gerçekleştirmek alışkanlık haline geldi. Başladığınız zaman bunu bitirmenizi sağlayacak melekler çıkacaktır. Çocuklara, korkuların bizleri durdurmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum" dedi.

"Kas Gücüyle Dünya Turu ve Altı Zirve" projesi kapsamında California Bodega Bay sahilinden 10 Temmuz 2007’de yola çıkan 46 yaşındaki Erden Eruç, 321 gün süren 9 bin 684 deniz millik yolculuk sonrası 17 Mayıs 2008’de Papua Yeni Gine sularında Pasifik geçişine ara verdi. Bu geçişle denizde kaybolan İngiliz okyanus kürekçisi Peter Bird’e ait 304 günlük "En uzun süreli yalnız geçiş" rekorunu kıran Eruç, dün İstanbul’da gazetecilerle buluştu.

1997’de ABD’de çalıştığı firmada bulunan dünya haritasına parmağını koyup bir hat çizdiğini belirten Eruç, bunu bir proje haline getirdiğini anlattı. Erden Eruç, "ilham kaynağım" dediği arkadaşı Göran Kropp’un 2002’de birlikte yaptıkları tırmanışta düşerek ölmesi üzerine projesini daha fazla ertelememeye karar verdi. 2003’te ABD’de McKinley Zirvesi’yle başlayan tur, 2006’da Atlas Okyanusu geçişiyle sürdü.

Eruç, 312 gün iki saat Pasifik Okyanus’unda kaldı. Taze yiyecekler kısa sürede bittiği veya bozulduğu için hazır yemekler kullandı. Bu süre zarfında üç köpekbalığı tutup yedi, denize düşme ihtimaline karşı sürekli tekneye ayağından bağlı kaldı. Okyanustan canlı bağlantıyla çocuklara konferans verdi. Kamarada, alabora ihtimaline karşı göğsünden ve belinden kavrayacak emniyet kayışı bağladı. Elektronik malzemelerin enerjisini güneş enerjisiyle doldurulabilir akülerle sağladı. Çöplerini poşetledi, suyunu özel filtre sistemiyle sağladı. Bir albatros türünü yaşadığı yerden üç bin kilometre uzakta fotoğraflayarak kitaplara girdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title