Haberler

Tesla'da bir sorun daha: Yüz binlerce aracı geri çağırdı

Güncelleme:

Kısa bir süre önce araçlarına Türkçe dil desteği ekleyerek Türk kullanıcılarına sürpriz yapan Tesla, bu kez tatsız bir haberle gündeme geldi. Elektrikli otomobil şirketi, arabalarında yaşanan kritik hataları çözmek için başlattığı geri çağırma programının kapsamını genişletti.

Daha önce Boombox özelliğinin düzgün çalışmaması nedeniyle 600 bin aracını geri çağırmıştı. Şimdi ise bilgi-eğlence sistemlerinde, CPU'nun hızlı şarj esnasında aşırı ısınması sebebiyle 130 bin aracını daha geri çağırdığını duyurdu. Bu sorundan etkilendiği tespit edilen modeller, teknik serviste ücretsiz bir şekilde onarılacak.

Tesla, süper bilgisayarını çalan eski çalışanına dava açtı!

Tesla Model 3, Y, S ve X'i etkiliyor

2022 Model 3 ve Y'nin yanı sıra 2021 ve 2022 Model X ve S'yi etkilediği belirtilen aşırı CPU ısınma sorunu, aracın dokunmatik ekranının kısmen veya tamamen bozulmasına yol açıyor. ABD'deki Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

Hızlı şarj etme veya hızlı şarja hazırlık sırasında, bilgi-eğlence sistemlerinde merkezi işlem birimi (CPU), beklenenden daha yüksek sıcaklıkları önlemek için yeterince soğumayabilir. Bu da CPU'nun yavaşlamasına veya yeniden başlatılmasına neden olabilir.

NHTSA'ya göre, bu sorun sürücülerin yedek kameralarını kullanmasını, dokunmatik ekranı kullanarak vites değiştirmesini ve ön cam sileceklerinin hızını ayarlamasını da engelleyebiliyor. Bazı Tesla modelleri ön cam silecek hızlarını otomatik olarak ayarlasa da, bu özelliğin bulunmadığı araçlar için önemli bir sorun teşkil ediyor.

Ölüm veya yaralanma yok

Tesla sorunla alakalı 59 garanti talebi ve 59 saha raporu aldı. Ek olarak, bundan kaynaklı herhangi bir yaralanma veya ölüm vakası olmadığı belirtildi. Öte yandan şirket, 3 Mayıs'ta yayınladığı yazılım güncellemesiyle sıcaklık yönetimini iyileştirmeyi ve böylece sorunu çözmeyi hedefliyor.

Tesla geçen yıl bilgi-eğlence sistemlerinde AMD Ryzen tabanlı işlemcileri kullanmaya başlamıştı. Bu yılın başlarında bazı sürücüler, Intel Atom ile gelen eski modellerin Ryzen'li arabalara göre sürüş mesafesinde daha performanslı olduğunu dile getirmişlerdi. Aşırı CPU ısınma sorununun AMD'den kaynaklanıp kaynaklanmadığı henüz bilinmiyor.

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda veya SDN Forum'da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Amelia Hamlin Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title