Haberler

Ntv Spikeri Özlem Sarıkaya Yurt Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek 39 yaşında yaşamını yitiren NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt, bugün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt için Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'nde tören düzenlendi. Özlem Sarıkaya Yurt'un eşi Yiğit Yurt ile annesi Pervin ve babası Sabit Sarıkaya ile kayınvalidesi Müfide, kayınpederi Abbas Yurt taziyeleri kabul etti.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bazı milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları çelenk gönderdi.

Özlem Sarıkaya'nın cenaze namazında akrabalarının yanı sıra arkadaşları, meslektaşları ve sevenleri de saf tuttu.

Genç spikerin meslektaşları, gözyaşları arasında duygularını dile getirdi. NTV spikeri Seda Öğretir, Yurt'un vefatının Türk televizyon haberciliği için büyük kayıp olduğunu dile getiren Öğretir, şunları dile getirdi:

"Son dakika yayıncılığının bence efsanesi ve bir numarasıydı. Yeni meslektaşların ondan öğreneceği çok şey var. Hepimizin öğreneceği hayat dersleri ise ayrı bir yerde değerlendirilecek konular. Çünkü biz 4 yıldır bir mücadelenin içerisindeydik Özlem'le beraber ve bu mücadele, 'şimdi gitti ve arkasından iyi şeyler söyleyelim' şeklinde değil. Özlem, bu savaşında bize destek oldu, hiç abartmıyorum, gerçekten bu böyleydi. Hiç iletişimi koparmadık, hep birlikte iletişim halindeydik ve bir an olsun dün yaşadığım, haberi paylaşacağım anların gerçek olabilme ihtimalini düşünmemiştim. Çünkü böyle bir şey olacağına ihtimal vermedik. Hepimizin başı sağ olsun, sahiden de zor bir gün hepimiz için."

Sunucu Cem Öğretir de konuşmakta zorlandığını belirterek, "Mesleği için çok şey yapabilecek bir arkadaşımdı. Bir evladı vardı. Keşke daha çok vakit geçirebilseydik. İnsanın kendisine ağabey dediği birinin kendisinden önce vefat etmesi gerçekten çok acı verici. Dünyanın düzeni böyle, bunu kabul etmek lazım. Meslek için en iyi isimlerden biriydi, çünkü güler yüzlüydü. Özlem hem iyi niyetiyle hem hayata bakışıyla, duruşuyla aslında hepimize örnek olacak bir isimdi. Kaybettik, çok üzgünüz" dedi.

NTV spikeri Burcu Kaya da meslektaşını kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirirken "Muhteşem bir çalışma arkadaşıydı, muhteşem bir kardeşti. Biz, NTV olarak birbirimize çok bağlıyız tabii. Özlem'in gidişi hepimizi çok sarstı. Hastalığında bile 'Ben iyiyim, yeter ki siz üzülmeyin' derdi. Çok özleyeceğiz onu" diye konuştu.

NTV spikeri Burak Özcan da Özlem Sarıkaya Yurt ile 10 yılı aşkın bir süredir beraber çalıştıklarını söyledi. Özcan, Sarıkaya'nın hep sevecen, yardımsever, iyi kalpli bir insan olduğunu belirterek, "Çok erken oldu, üzgünüz, özlüyoruz, çok acı bir gün" dedi.

NTV spikeri Erhan Yılmaz da Özlem Sarıkaya Yurt ile ilgili anılarını anlattı. Yurt'u 2004 yılında Habertürk'e stajyer olarak geldiği günden beri tanıdığını anlatan Yılmaz, meslektaşının o günden beri hiç disiplini elden bırakmadığını söyledi. Yılmaz, "O kadar ağırbaşlı ve işini o kadar iyi yapıyordu ki hayran kalmıştık. Yıllar sonra Habertürk'te tekrar çalıştık. Çok yakın arkadaş olduk. Haber dünyasında, bizim mesleğimizde tanıdığım en naif, en güler yüzlü, işini en çok ciddiye alanlardan bir tanesiydi, ama güler yüz konusunda tekti diyebilirim" diye konuştu.

Namazın ardından Özlem Sarıkaya Yurt'un cenazesi sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Bu sırada Yurt'un yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Özlem Sarıkaya Yurt'un cenazesi Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Özlem Sarıkaya İstanbul Sarıkaya Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title