Haberler
BBC

Manchester City'nin Premier Lig şampiyonluğu İngiliz basınına nasıl yansıdı?

Güncelleme:

Manchester City, Premier Lig'in son hafta maçında rakibi Aston Villa karşısında tarihi bir geri dönüşe imza atarak şampiyonluk kupasını kaldırdı.

City'nin en yakın takipçisi Liverpool ise maçın hemen başında geriye düşmesine karşın Wolverhampton'ı 3-1'lik skorla geçti. Ancak bu galibiyet City'nin puan kaybetmemesiyle beraber şampiyonluk için Liverpool'a yetmedi. Böylelikle City, son beş yıl içindeki dördüncü şampiyonluğunu elde etti.

İngiliz basını City'nin başarısını "inanılmaz", "olağanüstü" ve "dramatik" gibi sözlerle tanımladı.

Times gazetesi, sürmanşetten paylaştığı haberi "City şampiyonluğu inanılmaz bir mücadeleyle elde etti" diye paylaşırken, "Altı dakikada gelen üç gol, Liverpool'a şampiyonluk izni vermedi" ifadeleri kullanıldı.

Daily Mirror gazetesi City'nin geri dönüşü için birinci sayfasında "Akılalmaz!" başlığını attı.

Spor sayfasında ise 68'inci dakikada oyuna girip 2 gol atan İlkay Gündoğan'ın adını başlığa taşıyan gazete, Türk asıllı Alman futbolcudan övgüyle bahsetti.

Daily Star gazetesi spor sayfalarında İlkay Gündoğan'ın soyadına ve İngilizcede "inanılmaz" anlamına gelen "unbelievable" kelimelerine gönderme yaparak "GUNbelievable" manşetini attı.

Pek çok gazetede Manchester City'nin 2011-12 sezonunun son maçının, son dakikalarında attığı gollerle elde ettiği dramatik başarı da hatırlatıldı.

O yıl, sezonun son maçında QPR ile oynayan ve uzatma dakikalarına 2-1 mağlup giren Manchester City, son üç dakikada attığı iki golle hem galibiyeti almış hem de ezeli rakibi Manchester United'a karşı averaj farkıyla şampiyonluğu kazanmıştı. Bu City'nin 44 yıl sonra elde ettiği ilk şampiyonluk olmuştu. Şampiyonluk golünü atan Arjantinli futbolcu Kun Agüero'nun heykeli dahi dikilmişti.

Birinci sayfasında okurlarına "İnanılmaz" başlığıyla haberi sunan Daily Express, iç sayfalarında ise Manchester City'den "Drama Kralları" olarak bahsetti.

Guardian da spor sayfalarında City için aynı başlığı atarken, "Başka bir sansasyonel geri dönüş ve City yeniden şampiyon" ifadelerini kullandı. Gazetenin birinci sayfasında ise şampiyonluk için "Gümbür gümbür geri dönüş" sözleri tercih edildi.

Maç sonunda binlerce kişi kutlamalar için Etihad Stadı'ında sahaya girdi. Guardian'ın şampiyonluk haberinde bazı taraftarların kale direkleri üzerindeki sevinci gösteren bir fotoğraf da kullanıldı.

Guardian'da Jamie Jackson, şampiyonluk yazısında "Bu, güven, inanç, karşılıklı saygı, uyum içinde çalışma ve hepsinden de önemlisi mükemmellikle ilgili Manchester City zaferinin hikayesidir" dedi.

The Athletic internet sitesinde Sam Lee imzasıyla yer verilen analizde ise Manchester City'nin futboluna yönelik "sıkıcı" eleştirilerine atıf yapıldı ve maçın nasıl geri çevrildiği anlatıldı.

İngiliz milli takımının ve Manchester City'nin eski futbolcusu Micah Ricards ise BBC Sport'ta yazdığı yazısında, "sıkıcı futbol" eleştirilerinin bu maçla birlikte karşılıksız kaldığını söyledi:

"Umarım Pazar günkü maç, sonunda bu tartışmayı susturur ve City'nin sıkıcı olmadığını, harika bir takım olduğunu herkese kanıtlar."

BBC

Daily Mirror Manchester Liverpool Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title