Haberler

Dikkat çeken isimler İYİ Parti'ye katıldı! Aralarında eski Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin de var

Güncelleme:

Meral Akşener'in Genel Başkanlığını yaptığı İyi Parti, İstanbul'daki üye sayısının 100 bine ulaşmasından dolayı Yenikapı'da bir tören düzenledi. Törene katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 100 bin partiliye temsilen yeni üyelere rozet taktı.

ESKİ ASKERİ HAKİM VE GÜN SAZAK'IN YEĞENİ DE VAR

İYİ Parti'ye katılanlar arasında dikkat çeken isimler de yer aldı. Partiye katılanlar arasında, 'kumpas davaları'nda 37,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 4 yıl 9 ay 25 gün cezaevinde kalan eski askeri hakim Ahmet Zeki Üçok ile 27 Mayıs 1980'de öldürülen dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı, eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın yeğeni Gözde Sazak da yer aldı. Sözcü'nün haberine göre diğer dikkat çeken isimlerse Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'da ve de EuroLeague Tahkim Kurulu'nda tek Türk yargıç olarak ülkeyi uluslararası alanda temsil eden Emin Özkurt, DSP 21. Dönem Kırklareli Milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin de oldu.

Rozetlerini Meral Akşener taktı! İYİ Parti'ye katılan isimler dikkat çekti

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, partiyle katılanların özgeçmişleri şöyle sunuldu:

AHMET ZEKİ ÜÇOK

1961 yılında, Bursa'da doğdu. Işıklar Askeri Lisesi'ni ve Hava Harp Okulu'nu bitirdi. 1981-1993 yılları arasında uçaksavar subayı olarak görev yaptı. Bu arada İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi ve Askeri Hakim Sınıfı'na geçti. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Doktora eğitimini tamamladı. Birçok kumpas davasında, kumpasçılara karşı mücadele verdi ve bundan dolayı hakkında birçok soruşturma ve kovuşturma açıldı. Bu soruşturma ve davalar kapsamında dört kez tutuklandı. Hakkındaki kumpas davalarda haklı olduğu anlaşıldı ve beraat etti.

GÖZDE SAZAK

Yüksek Mimarlık yapıyor. Türk siyasetinin önemli isimlerinden, kıymetli devlet adamı merhum Gün Sazak'ın yeğeni. İYİ Parti'nin Maltepe Belediyesi'ndeki kent konseyi temsilcisi.

NECDET TEKİN

1947 yılında Kırklareli'nde doğdu. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nü bitirdi, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden İstatistik Doktorası derecesi aldı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği, bir dönem İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, 20. ve 21. Dönem Kırklareli Milletvekilliği ile Milli Eğitim Bakanlığı yaptı.

Dikkat çeken isimler İYİ Parti'ye katıldı! Aralarında eski Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin de varEski Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin

EMİN ÖZKURT

1979 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Yüksek Lisans eğitimi için İngiltere'ye gitti. Manchester Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret Hukuku Yüksek Lisansı yaptı ve "Telekomünikasyon Hukuku" üzerine tezini sundu. Spor Hukuku alanındaki çalışmalarıyla uzun yıllardır tanınan ve pek çok önemli kulübün, sporcunun ve federasyonun ulusal ve de uluslararası düzeyde hukuk danışmanlığını yürüten Özkurt, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'da ve de EuroLeague Tahkim Kurulu'nda tek Türk yargıç olarak ülkemizi uluslararası alanda temsil ediyor.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Ahmet Zeki Üçok Meral Akşener Gün Sazak İYİ Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500

Yorumlar (9)

Murat Demir Demir:

Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı

50
28
yanıtYanıtla
Orhan Demir:

hayirli olsun.. büyüyerek devam ediyorlar

22
39
yanıtYanıtla
Levent DEĞİRMENCİ :

hadı dığerlerını anladıkta kendını Ataturkcu laık modern vatansever sayan bır emeklı pasa akıl alır gıbı değil

25
31
yanıtYanıtla
ihtiyar:

menfaat nerede hemen oraya geç yaw yıllardır aynı isimler yeter valla yeter artık yeni yüzler gerek bu ülkeye

35
16
yanıtYanıtla
Mehmet Doğan:

Maaşallah bir rahmetli MHP genel başkan yardımcısının yeğeni, bir eski DSP Milli Eğitim Bakanı nerde buluşacaklardı İyi teyzemiz olmasa sağolasın varolasın. Zaten MHP ile DSP bu düşünceye göre birbirinin aynısı, yersen. Oy verin de nasıl verirseniz verin.

32
14
yanıtYanıtla
Ayhan KURT:

Bi sen eksik kalmıştın kadro tamamlandı

23
8
yanıtYanıtla
Bozkurt :

VEKİLLİK HAYALİ KURANLAR ROZET KUYRUĞUNA GİRMİŞ.

20
4
yanıtYanıtla
remziye kavrak:

Maşallah nazar değmesin.

8
13
yanıtYanıtla
Dursun Keskin:

Gemiyi önce FAREler terkedermiş ! Bu gibi farelere ve kemirgenlere dikkat etmek lazım. Kime lazımsa o alsın. Kemirgenin göre vi kemirmektir. Demek ki gittikleri yerde bunlara ihtiyaç var ki şaşaayla karşılanıyorlar. Allah bereket versin. Hepsi onların olsun.

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title