Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Andersson'un olumlu görüşmesi, İsveç'i karıştırdı! PKK üyesi vekil çılgına döndü

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre verdikleri destekten dolayı NATO üyesi olmalarına karşı çıktığı İsveç Başbakanı Andersson ile telefonda görüştü. Andersson, Türkiye'nin taleplerine olumlu yanıt verdi. Andersson'un açıklamaları sonrası terör örgütü PKK üyesi vekil Amineh Kakabahev ise küplere bindi. Önemli oylamalarda desteğini çekeceğini söyleyen Kakabahev, "İsveç, her zaman olduğu gibi Erdoğan'ın taleplerine ve açıklamalarına boyun eğiyor." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olmak için yaptıkları başvuru gündemde yerini korumaya devam ediyor. Türkiye, teröre verdikleri destek nedeniyle iki ülkenin de üyeliklerine oylamada "hayır" oyu vereceğini açıklamıştı. Daha önce "İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,iki ülkenin NATO üyeliklerine bir kez daha kapıyı kapatarak "Başta Almanya olmak üzere İsveç'te Finlandiya'da her gün gösteri yapıyorlar. Gereğini yapmaya devam edeceğiz. Her şeyden önce bu terör örgütlerinin tüm belgeleri bizde olduğuna göre NATO'nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak böyle bir terör örgütünün alınmasına izin veremeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

İSVEÇ BAŞBAKANI: İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Erdoğan, daha sonra İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile arka arkaya telefon görüşmesi yaptı. Andersson ile telefon görüşmesinde Erdoğan, İsveç'in terör örgütlerine yönelik siyasi, finansal ve silah desteğinin son bulması gerektiğini vurguladı. Andersson ayrıca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsveç'in NATO uygulamasına ilişkin bugünkü görüşmemizi takdirle karşılıyoruz. Barış, güvenlik ve terörle mücadele de dahil olmak üzere, ikili ilişkilerimizi güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Andersson'un olumlu görüşmesi, İsveç'i karıştırdı! PKK üyesi vekil çılgına döndüMagdalena Andersson

PKK'LI VEKİLDEN REST

Türkiye'nin güvenlik endişelerini karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını açıklayan Andersson içeriden destek kaybetti. İsveç Parlamentosu'nda vekil olan İran asıllı terör örgütü PKK üyesi Amineh Kakabahev hükümetten desteğini çekti. Basına açıklama yapan Kakabahev, kendilerine verilen sözlerine tutulmadığını ifade ederek İsveç'teki gidişattan mutlu olmadığını söyledi. Kakabahev, "Eğer anlaşmaya uymazlarsa ben de önemli oylamalarda desteğimi çekeceğim" dedi.

"ERDOĞAN'IN TALEPLERİNE BOYUN EĞİYOR"

Kakabahev dün sosyal medya platformu Instagram'dan da nefret kusmaya devam ederek, "İsveç, her zaman olduğu gibi Erdoğan'ın taleplerine ve açıklamalarına boyun eğiyor. Magdelena Andersson'un ve parlamentonun benim ve birçok özgürlük savaşçısının Türkiye'ye iadesi konusunda Büyükelçilik ve Türkiye'nin taleplerini göz ardı etmemeleri resmen bir skandal. Hatalı davranıyorlar." dedi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Finlandiya Türkiye İsveç Nato Haberler

500

Yorumlar (14)

Ömer Yüksek:

Salak kadın, oy desteğini çekersen onlarda ilk seçimde senin ipini çeker. Hristiyan Mahallesi'nde sembolik bir maymusun. Önce seviyenin farkına var sonra öt.

83
20
yanıtYanıtla
taner ipek:

Amineh Kakabahev gerçekten kadının ismiyse zaten Allah belasını vermiş

56
13
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Batılı PKK'yı Kanaryasevenler Derneği gibi birşey sanıyor veya işlerine öyle geliyor.Ülkemizde onbinlerce insanımızı şehit eden bu canilere kucak açmak hangi vicdana sığar?

44
7
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Reis bunlara, daha çok abdest aldırır ..))

28
10
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

adamların parlementosuna kadar girip söz sahibi olmuşlar isvçe bir şekilde bizi mutlu edemez girmesinler hayır deyin

30
3
yanıtYanıtla
Ali Veli:

İsveç, Erdoğanın taleplerine olumlu yanıt vermişmiş te pkklı vekil de küplere binmişmiş. Tiyatroya bak.Galiba bu iki ülkenin üyeliği için "mecbur" evet diyeceğiz. Bu haberler de o "evet" e kamuoyu baskısını ve muhalefet eleştirilerini hafifletmek için zemin hazırlıyor açıkça.

18
15
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Umarım dediğiniz gibi olmaz; ama olacak olsa daha önceki sözde pısırık başbakanlarımız gibi falan süklüm püklüm el pençe divan dururdu bizimkiler karşısında; şimdi şart sunuyorlar, dimdik karşı geliyorlar.

yanıt12
yanıt4
Ali Veli:

Vatandaş rumuzlu arkadaşa; güzel kardeşim mesele salt dik durmak değil.Önemli olan dediğini yaptırabilmek ve baskılara boyun eğmemek. 2009 daki Rasmussen e o kadar karşı çıkmamıza rağmen abd ve ab nin tehditleriyle nasıl evet dediysek şimdi de diyebiliriz. benim endişem o.

yanıt6
yanıt0
Vatandaş :

Ali Veli güzel dediniz.

yanıt1
yanıt0
vedat cici :

pkk bitecek kaçacak delik arıyacaksınız bunlar son günleriniz olur inşallah

27
3
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title