Haberler

Fiyatlar neden düşmüyor diye boşuna sormayın! 2 pazarcının tartışması her şeyi özetliyor

Güncelleme:

Diyarbakır'da iki pazarcı arasında yaşanan tartışma fiyatların neden düşmediğini gözler önüne serdi. Arkadaşının ucuza ürün satmasına tepki gösteren esnaf, "Piyasaya uymak zorundasın." diye sert çıkarken, ucuza ürün satan esnaf ise "Ben fırsatçı değilim. Allah var. Yiyen var, yiyemeyen var. Benim hakkım beni kurtarıyor. Sen istersen 8'e sat" diye kendini savunuyor.

Son dönemde yaşanan fiyat artışları vatandaşın cebini bir hayli zorlamakta. Özellikle gıda fiyatlarından dert yanan vatandaş, etiketlerin ne zaman normale döneceğini merak ediyor.

İKİ ESNAF ARASINDA "UCUZA SATIYORSUN" TARTIŞMASI

Ülke genelinde durum bu haldeyken, Diyarbakır'da çekilen bir video sinirleri bozacak cinsten. Görüntülerden pazar olduğu anlaşılan yerde, iki esnaf arasında "ucuza satıyorsun" tartışması yaşıyor.

"PİYASAYA UYMAK ZORUNDASIN"

Videodaki pazarcı esnafı, diğer esnafa ucuz ürün satmasından dolayı sert çıkıyor. Esnaf, "Ürün 6 TL'yken senin 4 TL'ye satman piyasayı etkiliyor. Sen piyasaya uymak zorundasın. Ucuzsa ucuz, pahalıysa pahalı. Ucuza satıp ortalığı karıştırma. Asgari ücret 4 bin 250 TL, aç mı var bu ülkede" diye tepki gösteriyor.

"BEN FIRSATÇI DEĞİLİM"

Ucuza ürün satan esnaf ise arkadaşını sakince dinledikten sonra, "Ben fırsatçı değilim. Allah var. Yiyen var, yiyemeyen var. Benim hakkım beni kurtarıyor. Sen istersen 8'e sat" diyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Diyarbakır Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (49)

oktay köstekli:

Senin gibileri yüzünden piyasa bu durumda ucuza satan olduğu zaman elimde kalacak korkusuyla ucuza satanı uyar hayırdır isteyen istediği fiyata satar sende ucuza sat menfaatçilik yapacağına

306
9
yanıtYanıtla
Demir Tuğ:

Be Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz simsar piyasaya göre hareket edeceğine yarın Allah'ın huzuruna kul hakkıyla çıkacaksın o zaman ne yapacaksın haksız kazanç elde edenlere hakkınız zehir zıkkım olsun çoluk çocuğundan çıksın inşallah

293
7
yanıtYanıtla
Ünal Arman:

Fiyat artışının suçlulari belli oldu

265
11
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Müslüman kişi allah korkusu olan kişi sattığı ürünün ederinden fazla fiyat söylemez. Yatarken düşünün mezarda ve ahırette nasıl hesap vereceksiniz?!

176
8
yanıtYanıtla
rizeli:

bizi aldatan bizden değildir diyen peygamberimiz var ama eline fırsatı geçiren, önce mal diyor.

177
6
yanıtYanıtla
salih ışık:

ALLAH korkumuz olsaydı bu hallere gelmezdik,

161
5
yanıtYanıtla
hakkan akpinar:

Hacı Veysi sana hakkımı helal etmiyem. Utanıyam sana Hacı diyem yazıklar olsun gözün 4250 asgari ücret alanın cebinde, 100 kişiyi düşünisin koca Diyarbakırı düşünmisin lanet gele senin gibilere. Ahmet Abem hakkım sana helaldir, varolasın

160
2
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Tüh iktidarın günahını almışız. aslında ekonomiyi mahveden vatandaşmış.....

105
53
yanıtYanıtla
Mehmet :

Bitmedi kâr hırsınız hesaplarınız, zehir zıkkım olsun..

153
4
yanıtYanıtla
Hasan Engin Kalaycı:

Yasal islem baslatilip ayni fikirdeki tum pazarcilar yargılanmalı. Acilen

145
10
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title