Haberler
BBC

Milan'ın 11 yıl sonra gelen Serie A şampiyonluğu İtalya basınında: 'Şeytan cennete gitti'

Güncelleme:

İtalya'da AC Milan'ın 11 yıl aradan sonra Serie A'da şampiyon olması basında "Başyapıt" ve "En çok para harcayan değil, en iyi oynayan kazandı" şeklinde yorumlandı.

Milan'ın eski sahibi Silvio Berlusconi'nin ailesine ait olan Il Giornale gazetesi baş sayfasından takımın renklerine atıfla "Kırmızı siyahlılar tanrılaştı" başlığını kullandı. Milan merkezli gazetedeki yorumlardan birinde de takımın sembolünden yola çıkılarak "Şeytan cennete gitti" denildi. Yazıda, "Milan'ın kıymetli koleksiyonunun 19.'su olan bu muhteşem şampiyonluk hem en beklenmedik hem de en hak edilmiş olanı" denildi.

La Gazzetta dello Sport da Milan'ın şampiyonluğunu "Muhteşem Milan" manşeti ve "Başyapıt", "Şeytanın güzelliği" gibi ifadelerle kutladı. Gazetenin başyazısında, "Milan bir başyapıt yarattı: En çok para harcayan değil, en iyi oynayan kazandı. Favori takım değil, daha fazla fikre sahip olan kazandı" denildi.

'Bu zaferin ayrı bir tadı var'

La Gazzetta, Milan şehrinin Serie A'daki diğer ekibi Inter ile AC Milan arasındaki şampiyonluk yarışının son ana kadar sürmesine atıfta bulunarak "Inter'e karşı elde edilen bu zaferin kırmızı siyahlılar için ayrı bir tadı var" diye yazdı.

Corriere della Sera gazetesi ise baş sayfasındaki haberde, "Gençlerin Milan'ı kazandı" ifadesini kullandı. Gazete, "küçük şeytanlar" diye nitelediği genç oyuncular Sandro Tonali, Rafael Leão, Pierre Kalulu ve Fikayo Tomori'nin, 40 yaşındaki Zlatan Ibrahimovic gibi ustalar tarafından teşvik edildiğini ve sonunda takımı şampiyonluğa taşıdığını belirtti.

Corriere della Sera, şampiyonluğun başrol oyuncuları arasında Teknik Direktör Stefano Pioli'ye de özel yer ayırdı ve Pioli'nin "Taktik ve psikolojik açıdan bir başyapıt" yarattığını yazdı.

La Repubblica, "Gençler ve yenilmezler" başlığıyla takımın istatistik analizini yaptı ve yaş ortalaması 26 olan takımın Avrupa ekipleri içinde en genç şampiyon olduğunu vurguladı. Baş sayfada da "11 yıl sonra kutlama", "Sürdürülebilir futbol devrimi" başlıkları yer aldı.

Spor gazetesi Corriere dello Sport, lig şampiyonu ekibin taraftarlarına seslenerek "Günaydın sevgili Milanlı… Bugün senin için harika, unutulmaz bir Pazartesi. Bunu hak ettin" diye yazdı.

BBC

İtalya Serie A İtalya Milan Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title