Haberler

iOS 16'nın kilit ekranı Android'e gelse nasıl olurdu? İşte cevabı

Güncelleme:

iOS 16 özellikleri arasında en dikkat çekenlerden biri, değişen kilit ekranı tasarımıydı. Bugüne kadar fazla değişiklik görmeyen saat göstergesinin yepyeni bir hale büründüğünü görmüştük. Tasarım hakkında karışık eleştiriler gelse de saatin daha özelleştirilebilir hale gelmesi güzel bir noktaydı. Bir tasarımcı, aynı tasarımın Android 12'ye gelmesi durumunda nasıl görüneceğini yorumladı.

Windows 11'li Xiaomi Book S, performans testinde!

Android, iOS 16'nın kilit ekranı ile böyle görünürdü

Tasarımcı Philip Chang'in yeni çalışması, saf Android arayüzünü hedef alıyor. Alışılan saat tasarımın yerine arkaplanla bir uyum içerisinde olan iOS 16 tasarımı, arayüze oldukça iyi oturmuş. Ekranın üstünde olması gerekirken ortasında ve kalın bir yazı tipiyle bulunan saat bilgisi, renk gradyanı ile daha da çekici hale gelmiş.

Dakika bilgisinin, arkaplandaki objelerle uyum içerisine girmesi tasarımı derinleştiren bir detay olmuş. Bu tasarım Android'e gerçekten gelmiş olsa muhtemelen bu üç tasarım, en çok kullanılanlardan olurdu. Apple'ın yaptığı gibi daha farklı bir anlayışla hazırlanan arkaplanlar da var. Bunlar da tasarımcının ilgisinden kaçmamış:

Microsoft logosunun geçmişten günümüze değişimi

Bu yazı tipleriyle daha fazla kullanıcıya hitap eden yeni kilit ekranı, Android 13 için kilit özelliklerden biri olabilirdi. Ancak iOS 16 bile henüz tam olarak çıkmadığından, yakın zamanda Android'de de farklı bir kilit ekranı tasarımı görmeyi beklemiyoruz. Fakat Android'in özelleştirilebilirliği sayesinde üçüncü parti uygulamalar kullanıp bu tasarımı şimdiden kullanmak da mümkün. Ancak burada sorumluluk size ait oluyor.

Eğer telefonunuza böyle bir kilit ekranı tasarımı gelseydi kullanır mıydınız?

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Xiaomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title