Haberler

Çinliler durmuyor: 240W şarj aleti yolda!

Güncelleme:

Hızlı şarj aleti rekabetinin yeni basamağı olan 240W şarj aleti, Çin'de anonim bir üretici tarafından tescillendi.

Çok değil, 2010'ların başında 240W güç kaynağı ile çalışan bilgisayarlar görebiliyorduk. Zamanla yeni teknolojilerin hayatımıza dahil olmasıyla güç gereksinimi arttı. Bu gelişmeler yaşanırken telefon üreticileri yerinde saymayarak, hızlı şarj teknolojisinin peşinden gitti. Gittikçe daha yüksek seviyelere çıkan hızlı şarj, bu kez Çinlileri 240W şarj aleti geliştirmeye kadar getirdi.

AirPods Pro 2 geliyor: İşte sızdırılan özellikleri

Çin'de 240W hızlı şarj aleti tescillendi

Ülkede son olarak iQOO'nun 200W gücünde bir şarj aleti geliştirdiğini duymuştuk. Bu şarj cihazı, iQOO 10 Pro modeli için kullanılmak üzere geliştirilmişti. Bu hız ile telefonun şarjını yüzde 0'dan 100'e sadece 12 dakikada çıkarmak mümkün olmuştu. iQOO, bir süredir bu hızla övünürken başka bir Çinli üretici daha iyisini tescilledi.

Üreticinin adı belli olmasa da söylentiler OPPO'yu gösteriyor. Şirket, şubat ayında gerçekleştirdiği tanıtımda 240W SuperVooc şarj teknolojisini duyurmuştu. Duyuru gerçekleştirdiğinde teknoloji sadece prototipti ve bir akıllı telefonda ne zaman kullanılacağı açıklanmamıştı. Ancak nihayet testler tamamlanmış olabilir. Eğer tescillenen 240W şarj aleti OPPO'ya aitse yakın zamanda şirketten yeni bir duyuru geldiğini görebiliriz.

Birkaç yıl öncesine kadar 15W'ın üstünde şarj hızı göremezken, günümüzde orta seviye cihazlar bile 33W gibi seviyelere ulaştı. Bu teknolojiler, bir yandan bataryaya zarar verebilse de mühendislerin çalışmaları sonucunda bataryalar da aynı orantıda daha az yıpranır oldu. Üst segment telefonlarda artık 100W gibi şarj hızlarını görmeye alışmış olsak da hız konusundaki rekabet hiç bitmiyor.

Hangi üreticiden gelirse gelsin 240W gücündeki şarj hızını orta seviye bir telefonun kaldırmasını beklemiyoruz. Bu teknoloji, hayatımıza bir amiral gemisi ile girecektir. Bu yüzden Çinli şirketlerden gelecek telefon duyuruları için gözleri dört açmakta fayda var.

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title