Haberler

Eski telefon alınır mı? Bir akıllı telefonun ömrü ne kadar?

Güncelleme:

Günümüzde çoğu kişi için en yeni telefonları satın almak bir seçenek olmaktan çıktı. Amiral gemisi telefon modellerinin oldukça yüksek fiyat etiketlerine sahip olması, birçok kullanıcının eski telefonlarını daha uzun süre kullanmasına yol açtı. Peki kaç yılda bir telefon değiştirmek gerekir, akıllı telefonun ömrü ne kadardır?

Eski model sıfır vs ikinci el yeni telefon: Hangisini almalıyım?

Özellikle eski Android modelleri için güvenlik güncellemeleri büyük bir sorun haline gelmekte. Birçok üretici, 3-4 yıllık sürenin ardından üst düzey akıllı telefonlarına bile güncelleme vermeyi bırakır ve eski kullanıcılarını yeni modellerine geçirmeye çalışır.

Chris Evans, iPhone 6s'ten kurtuluyor! Hangi telefona geçti?

Eski model sıfır telefon alırken yaşayacağınız en büyük eksiklik teknik özellikleri tarafında olabilir. 2018 yılında tanıtılmış -amiral gemisi bile olsa- bir telefonu günümüzde çok yüksek performans sunmasını beklemek mantıklı olmayacaktır. Yine de iPhone modellerinin kullanım ömrünün daha uzun olduğunu göz ardı etmeyelim. Hatta Kaptan Amerika rolüyle tanınan Chris Evans bile yıllardır iPhone 6S kullanıyor.

Eski model sıfır Android telefonlar donanım olarak (yonga seti, RAM veya kamera) yeterli olsa bile, çoğu zaman Android yükseltmesi ve güvenlik güncellemesi almaz. Bu durum ise eski telefonların güvenlik açıklarına çok daha fazla maruz kalabileceğini gösterir.

İkinci el yeni Android telefonlar ise hem donanım hem de güncelleme konusunda sizi tatmin edebilir. Ancak daha önce başka biri tarafından kullanıldığı için ikinci el telefon alırken her zaman temkinli davranmak doğru olacaktır.

Akıllı telefon için dikkat etmeniz gereken konuların başında güncelleme desteği gelmelidir. Samsung, Xiaomi, Oppo veya Apple gibi dev üreticilerin farklı güncelleme planlarına sahip olduğunu unutmayın (Hangi markanın ne kadar süre güncelleme verdiğini incelemek için bu yazımıza gidebilirsiniz).

Akıllı telefon üreticileri çoğunlukla bir modelin desteğini ne zaman bırakacaklarını açıklamayı tercih etmez. Bu yüzden yeni bile olsa ikinci el Android telefon alırken markanın diğer modellerini incelemeyi ihmal etmemelisiniz.

Siz akıllı telefonların ömrü hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Chris Evans Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title