Haberler

Ümit Özdağ'ın "Yarın sınıra ilk mayını döşeyeceğiz" çıkışına, Bakan Soylu'dan yanıt: Aklını kaybetmiş

Güncelleme:

Mültecilere yönelik sert söylemleri ile gündeme gelen ve her fırsatta "Suriyelileri geri göndereceğiz" diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin 1'inci Olağan Adana İl Kongresi'nde ses getirecek bir çıkış yaptı. Yarın Suriye sınırına ilk mayını döşeyeceğini belirten Özdağ, "Yarın Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gidiyorum. Reyhanlı'da, Türkiye- Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan tüm dünyaya duyuruyorum" ifadelerini kullandı. Özdağ'ın bu çıkışına ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan jet yanıt geldi.

"MİLLETVEKİLİ DEMEYE DİLİM VARMIYOR"

İzmir Emniyet Müdürlüğüne yeni araçların tahsis edilmesi nedeniyle Konak Meydanı'nda düzenlenen törene katılan Bakan Soylu, Özdağ'ı hedef aldı. Zafer Partisi liderini uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olarak nitelendiren Soylu, "Bugün Gazi Meclisimizde milletvekili demeye de ağzım dilim varmıyor da birisi, yani kullanılmaya çok müsait olan, kullanılan, uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olmuş birisi diyor ki; 'Elime mayın alıyorum, mayınla beraber Hatay sınırına gideceğim.' Hatay sınırına mayın döşeyecekmiş. Meczup desen meczup, aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş. ya ne yapmaya çalışıyorsun? Fikrin, zikrin düşüncen ne?" dedi.

"BU IRKÇILIKLA ELİNE NE GEÇECEK?"

Özdağ'ın ırkçılık yaptığını söyleyen Soylu, "Yani kimsenin aklına gelmeyecek bir işle beraber medyada, Türkiye'de gündem olmayı hayal ediyorsan bunun farklı yöntemleri de var. O yöntemleri kullanarak bunu gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilirsin. Bu ülkenin bir medeniyeti var. Bu milletin bir karakteri var. Niye zorlamaya çalışıyorsun her şeyi? ve niye bir yabancı düşmanlığı, bir ırkçılık ortaya koymaya çalışıyorsun? ve bu ırkçılıkla beraber eline ne geçecek? Bunu ne yapacaksın?" ifadelerini kullandı.

"AKIL SAĞLIĞI MESELESİ"

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: "Neymiş, gidecekmiş sınıra mayın döşeyecekmiş, ya sınırın kilometrelerce uzağına senin girebilmene biz müsaade eder miyiz? Elbette ki bir bakanın da kendine ait hukuki sorumluluğu var, milletvekilinin de kendine ait hukuki sorumluluğu var. Öyle herkesin istediği her yere han kurabilmesine kimse müsaade etmez. Herkes hukukun içerisinde hareket etmekle mükelleftir. Akıllara zarar bir şey. Yani bu anlayışla, farklı bir düşünceyle yaklaşmanın ben bir ruh sağlığı ve akıl sağlığı meselesi olduğunu uzun zamandan beri söylüyorum. Ama elbette ki bu benim alanım değil tıbbın alanı, inşallah onlar da gerekli çareyi ortaya koyacaklardır."

Mesut Şahin
Haberler.com - Politika

Süleyman Soylu Zafer Partisi Ümit Özdağ Suriye Hatay Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (10)

ferhat atmaca:

sınıra mayınların tekrar döşenmesi gerekiyor. bop hayalleri bize 10 milyon mülteci ve berbat bir ekonomiye maloldu. lütfen bu sevdadan vazgeçin ve sınırımızı güvene alın artık.

124
17
yanıtYanıtla
Chika Mika:

Bir milletin egemenliğini, toprak bütünlüğünü korumak istemesi ırkçılık değildir. Her önüne geleni ülkene almak da merhamet değil, enayiliktir. Avrupalı devletler bile ekonomileri çok güçlü olmasına rağmen tutumlu davranır, her harcamanın kaydını tutarlar.

51
18
yanıtYanıtla
Emre Korkmaz:

Bencede Ümit ÖZDAĞ sonuna kadar haklı hudud namustur diyoruz şu olanlara bak. Din adı altında herkesi içeriye aldılar istemeyene ırkçı diyorlar yetti abicim suriyede savaş yok gitsinler ülkelerine .....

yanıt2
yanıt0
gngr xxx:

Biz biz biz şöyleyiz böyleyiz gelin bepiniz gelin herşeyimizide alın biz en üstünüz kimse bizimle yarışamaz biz varya biz kndini herkesten her milletten üstun gören fakat hiç bir millet kadar refahı ve huzuru olmiyan bi toplumuz üstunluğumuz sadece geri kalmak başka bişey değil

55
7
yanıtYanıtla
SÜMBÜLZADE VEHBİ EFENDİ:

ne alakası var mülteci aşığıysanız alın evinizde besleyin kardeşim bir türk olarak suriyelilerin parası var diye onlara kiracı olmak istemiyoruz !

33
2
yanıtYanıtla
x girilmez:

haikkaten nu kafaya oy veren var mı

6
21
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Merhametli türk halkının geldiği son noktayı görmek isterseniz Ozdag denen adama bakın.

2
23
yanıtYanıtla
Emre Korkmaz:

Merhamet ? Bu gün suriyeli mültecilerden evlenemeyenlere çeyiz yardımı yapıldı ya kendi halkın ne olacak ? Böyle merhamet mi olur kendi halkına düşman sözde mülteciye merhamet bu işin içinde ne var acaba bir düşün sayın karacahil.

yanıt0
yanıt0
Oguz Oztekin:

Özdağ sen adamsın adam.

19
3
yanıtYanıtla
Tuğrul Kaçmaz:

Ümit Özdağ özelikle Suriyeliler,mülteciler üzerinde çok duruyor.Açıkçası ben bir nebze hak veriyorum.Misafir misafirliğini bilmez edepsizlik ederse o evde ve o ev halkından daha rahat olmaya çalışırsa afedersiniz ev sahibi tekmeyi basar!

18
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title