Haberler

Bakan Bilgin, EYT sorununun çözümü için tarih verdi: Aralık ayı içerisinde kesinlikle çözülecek

Güncelleme:

Ankara'da Emeklilikte Yaşa Takılanlara ( Eyt ) ilişkin çözüm trafiği hızlandı. EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, önceki gün AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile görüştü. EYT düzenlemesindeki beklentilerini anlatan EYT Platformu üyeleri, dün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi.

"GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ"

Heyette yer alan Bolu, Düzce, Sakarya EYT Dernekleri Başkanı ve EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, "Önceki gün HAK-İŞ Konfederasyonu ve TÜRK-İŞ Konfederasyonu ile görüştük, desteklerini aldık. Ayrıca, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile bir araya geldik. Biz de EYT içerisinde bulunan, stajından Aylık Bağlama Oranına (ABO), kadın doğum borçlanmasından Bağ-Kur prim borçlanmasına kadar bütün konuları anlatarak bu işin çözümünü dile getirdik. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti" dedi.

KESİN ÇÖZÜM İÇİN ARALIK AYINI İŞARET ETTİ

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptıkları görüşmeyi de anlatan Çelik, "EYT Platformu olarak, Bakan Bilgin'e mağduriyetlerimiz anlatıldığı kapsamlı dosyamızı sunduk. Sayın Bilgin, basında çıkan formüllerin hiçbirinin masada olmadığını ve kendilerinin herhangi bir açıklaması bulunmadığı halde yanlış bilgilendirmeler yapıldığını söyledi. Bu konuda 3 milyon kişilik bir mağdur kesimin olduğunu, bunların 2 milyonunun 4A statüsünde, kalan 1 milyon kişinin de diğer statülerde olduğunu belirtti. Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya geldiğini ve özellikle bütçe görüşmeleri sonrasında EYT'nin masaya yatırılıp konunun taraflarıyla görüşüldükten sonra çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Bakan Bey, aralık ayı içerisinde kesinlikle konunun çözüleceğini dile getirdi. Bakan Bilgin'in sözleri, EYT'liler için bir müjdedir. EYT, iktidarın gündeminde ve aralık ayı içinde çözüleceği ortada" diye konuştu.

BAKAN BİLGİN: KARARI CUMHURBAŞKANIMIZ VERECEK

Öte yandan Bakan Bilgin, geçtiğimiz haftalarda yaptığı ayrı bir açıklamada EYT konusunda alternatif çözümler üzerinde durulduğuna vurgu yaparak "Bakanlık bünyesinde bir çalışma grubu oluşturduk. Bu çalışma grubu bu formül üzerinde çalışıyor. En uygun formülü uygulamaya sokma niyetindeyiz. Bir sayı ve içerik veremem ama çok sayıda formül var. Alternatifler var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. İşin bir mali boyutu var. Onların da bu formüller üzerinde hesaplamalar yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı yapıldığında Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek." ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE'DE NE KADAR EYT'Lİ VAR?

Türkiye'de an itibariyle 4,5 milyon EYT'li bulunuyor. Beklenen yasanın çıkması ile birlikte prim senesini dolduran 1 milyon kişinin emekli olması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

EYT Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları!
500

Yorumlar (28)

Hakan Aksa:

eğer millet erken emekli olursa bu ülke gerçek anlamda battı demektir. sırf oy uğruna gençlerin gelecekleri çalınamaz

29
160
yanıtYanıtla
Cemil Gülen:

Erkeklerde 9000 kadınlarda 7200 günü dolduran emekli olsun. Öyle 3 bin 5 bin günden emekli olmayı beklemeyin.

34
96
yanıtYanıtla
Samet Fidan:

MEZARDA ÇEKERSİN ATM DEN

yanıt12
yanıt2
taner ipek:

Ben size Aralık dedim hangi Aralık onu demedim...

98
25
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Başta Resmi Kurumlarda EYT durumunda olanlara emeklilik izni verilsin ki istihdam olarak gençlerin önü açılsın. Atama bekleyen öğretmenlerin, KPSS de kontenjan sebebi ile başarılı olmuş ama girememiş gençlerin önü açılsın.

91
5
yanıtYanıtla
emre akan:

EYT GÜNDEMİMİZDE ASLA YOK DİYEN CUMHURBAŞKANI EĞER KABUL EDERSE KENDİ KENDİNİ YALANLAYACAK

44
51
yanıtYanıtla
rap düelloları:

O gün için gündemde olmayabilir ne var ki bunda...

yanıt19
yanıt31
tekin demir demir:

başa geldıgınden berı yapmam dedıgı her seyı yaptı zaten.alışkın onun secmenı inanmaya

yanıt37
yanıt12
Başka Murat:

EYT nin formülü, alternatif çözümü falan olmaz. 8 Eylül 99 öncesi işe girmiş herkese hakkını vermenin dışında formül olmaz. Bunun dışında olan her şey yeni bir EYT mağduriyeti olur.

82
8
yanıtYanıtla
Başka Murat:

44 yaşındayım ve 19 yaşında (1997 mayıs) işe başladım. 9000 gün primim doldu (18 ay askerlik hariç) eğer şartlar bana uyarsa askerliği yatırıp 44 yaşına emekli olur ve bir daha ölene kadar çalışmam... elden ayaktan düşene yani ölene kadar çalışmak istemiyorum.

yanıt48
yanıt12
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title