Haberler

İsveç, Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı dolandırıcıyı teslim edecek

Güncelleme:

NATO'ya girmek için Türkiye ile mutabakat imzalayan İsveç, anlaşma şartlarını yerine getirmeye başladı. Bu kapsamda Türkiye'nin dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aradığı bir kişiyi iade edecekler.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreçleri için Madrid'de üçlü muhtıraya imza atarak her iki ülkenin NATO üyeliğine şartlı onay vermişti. Terörle mücadeleden suçluların iadesine kadar işbirliğini içeren anlaşma, meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda İsveç, Türkiye'ye ilk iadesini gerçekleştirecek.

DEVLET TELEVİZYONUNDAN DUYURDULAR

Ülkenin devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Türkiye'nin dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aradığı 35 yaşındaki bir kişinin Türkiye'ye iade edilmesine karar verdiği belirtildi. Yargıtay'ın kararını değerlendiren İsveç Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson, bunun rutin bir durum olduğuna işaret etti.

DOLANDIRICILIKTAN 14 YIL HAPİS CEZASI BULUNUYOR

2011 yılından beri İsveç'te yaşayan ve bu süre içinde sığınma başvurusu da bulunan kişinin, dolandırıcılıktan Türkiye'de 14 yıl hapis cezası bulunduğu kaydedildi. Söz konusu kişinin Türkiye'ye iade edilmemek için din değiştirerek Hristiyanlığa geçtiği öne sürüldü.

İsveç, Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı dolandırıcıyı teslim edecek

TÜRKİYE ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİ

Madrid'de imzalanan üçlü muhtırayla Türkiye önemli kazanımlar elde etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katılımıyla gerçekleşen dörtlü zirveden alınan kararlar şöyle:

  • PKK ve uzantılarıyla mücadelede Türkiye'yle tam işbirliği.
  • Terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede Türkiye'yle dayanışma sergilenmesi.
  • PYD/YPG ve FETÖ'ye destek sağlamama taahhüdü.
  • Savunma sanayii alanında ambargo kısıtlamalara gidilmemesi, işbirliğinin artırılması.
  • İsveç ve Finlandiya'nın terörizmle mücadele ve savunma sanayii konularındaki ulusal mevzuatlarını ve uygulamalarını tadil etme taahhüdü.
  • Terörizm ve örgütlü suçlarla mücadele alanında istihbarat paylaşımına ilişkin yapılandırılmış işbirliği mekanizması tesisi.
  • Terör ve diğer suçluların iadesi konusunda somut adımlar atılması ve ikili düzeyde ahdi düzenlemeler yapılması.
  • PKK ve uzantılarının ve paravan örgütlerinin para toplama ve eleman devşirme faaliyetlerinin yasaklanması ve bunların soruşturulması.
  • Türkiye'ye yönelik terör propagandasının engellenmesi.
  • Finlandiya ve İsveç'in PESKO (AB Daimi Yapılandırılmış İşbirliği Süreci) dahil AB güvenlik mekanizmalarına en geniş şekilde katılımının desteklenmesi.
  • Bu adımların uygulanmasını denetlemek üzere adalet, istihbarat ve güvenlik kurumlarının katılımıyla Daimi Ortak Mekanizma kurulması.

Kaynak: AA / Dünya

Türkiye İsveç Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (11)

Tolga Babacan:

Ückagitci sizde kalsin Bize teroristleri iade edin yeter

5
1
yanıtYanıtla
Biden:

Pek sanmiyorum

2
2
yanıtYanıtla
HAYRETTİN ŞÖLEN:

DEVEDE KULAK MİSALİ

2
2
yanıtYanıtla
Sadık:

Ne garip bir Dünya ,dolandırıcı bir kişi Türkiyeye iade ediliyor bunu bile begenmeyenler .

1
0
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Oncelik terör bağlantılılar olmalı,kimse ayak yapmasın yemiyoruz artık,seçimde herseyin hesabı sorulacak

1
0
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Bu terörden aranan bir kişi değil ki gerçekten samimi iseler terör suçlularını iade ederler o zaman inanabiliriz...

1
0
yanıtYanıtla
Can Ergül:

Biz Dolandirici istemiyoruz!!! Teröristleri versinler!!!!

1
0
yanıtYanıtla
KARAYEL:

haha "teröristler" ne zaman iade edilecekler.

1
0
yanıtYanıtla
Halil Kurdal:

PKK'lı Teröristlerden mi versinler de samimiyetlerini görelim

1
0
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Şaka mı bu ya. Tamam eyvallah dolandırıcıları da ver de. Biz teröristleri vatana ihanet edenleri bekliyoruz öncelikle. Çocuk mu kandiriyorsunuz böyle.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title