Haberler

2005 Model Otomobile, 2004 Yılından Trafik Cezası

Ankara'da Özel Bir Firmada Yönetici Olarak Çalışan Gülşen Gedikoğlu, 2005 Yılında 0 Kilometre Aldığı Otomobiline 2004 Yılından 'Yasak Park' Cezası Kesilince Şoke Oldu.

5 yıldır kullandığını otomobilini satmak için 'Borcu yoktur' yazısı almak üzere geçen hafta gittiği Ankara Yeğenbey Vergi Dairesi'nde Gülşen Gedikoğlu'na, görevliler, "Sizin aracınızın, 4 Haziran 2004 günü yasak yere park ettiğiniz gerekçesiyle 123 lira para cezası bulunmaktadır" dedi. Bu durum karşısında şaşıran Gedikoğlu ise "06 TZG 65 plakalı aracımın trafiğe çıkış tarihi 22 Nisan 2005'tir. Arada neredeyse 11 ay fark var. Bu arabayı ben 0 kilometre aldım. Bu tarihten önce bırakın aracın trafiğe çıkmasını belki üretilmemişti bile. üretilmeyen araca ceza mı kesilir?" dedi. İtirazın ardından vergi memurları, Gülşen Gedikoğlu'nu, Trafik Denetleme Şubesi'ne gönderdi. Tüm aramalara rağmen ceza makbuzu bulunamazken, 123 liralık cezayı ödeyerek 'Borcu yoktur' yazısını alan Gedikoğlu, ardından da otomobilini Antalya'daki bir arkadaşına sattı.

Para cezasını ödemek zorunda kaldığını belirten Gülşen Gedikoğlu, "İş neredeyse evime icra gelecek noktaya gelmiş. Bana vergi memurları, 'Mahkemele git, paranı geri alırsın' diye akıl verdi. Mahkemeye yapacağım masraf ve zaman ne olacak? Bu aracı ihtiyaçtan satıyorum. 3 yıl davanın bitmesini mi bekleyeceğim?" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title