Haberler

Muş'un İlk Hayvancılık Tesisi Kuruldu

Muş'ta Bir Girişimci Tarafından Yapılan 4 Milyon Liralık Yatırımla, Kentin İlk Hayvancılık Tesisi Kuruldu

Muş'ta bir girişimci tarafından yapılan 4 milyon liralık yatırımla, kentin ilk hayvancılık tesisi kuruldu.

Girişimci Felemez Sosan, Murat Köprüsü mevkisine yatırım yaparak, kentin ilk hayvan tesisini kurdu. Vali Erdoğan Bektaş, tesiste incelemelerde bulunarak, işletme sahibinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bektaş, burada yaptığı konuşmada, tesisin Türkiye'nin en modern hayvan çiftliklerinden biri olduğunu belirterek, tesise hayvanların getirildiğini ve alt yapının oluşturulduğunu söyledi.

Vatandaşa ve çiftçiye örnek olsun diye 10 yıl önce TİGEM kurulduğunu ancak bunun vatandaşları yönlendiremediğini dile getiren Bektaş, 'Ama görüyorum ki bugün girişimci arkadaşımız bunu başardı. Belki de Türkiye'nin en modern hayvan çiftliklerinden birisi Muş'ta kuruldu' dedi.

İşletme sahibinin büyük gayret gösterdiğini ve çalışmaları hızla sürdürdüğünü de anlatan Bektaş, girişimcinin işletmesini son teknolojiye göre yaptığını vurguladı.

Bölgenin ve Muş'un en önemli gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğuna da değinen Bektaş, şunları kaydetti:

'Hayvancılık böyle olursa gelir kaynağı olur. Bütün Türkiye bizim buzağılarımızı toplar götürür, besiye alır, çiftliği kurar ve para kazanır biz de seyrederiz. Ama inşallah bu süreç tersine dönüyor. Felemez arkadaşımız gibi diğer müteşebbis arkadaşımız var. İşlerini iyi yapıyorlar, iyi gelişmeler var. Bu işlerin ön şartı süt fabrikasıydı. Bizim onun için Sayın Başbakanımızın kendi elleriyle süt fabrikasının girişimcisine bir ödül verdik. En önce süt fabrikasını istiyorduk ve halen aynı şeyi söylüyoruz. Bize en önce lazım olan süt fabrikasıdır. Süt fabrikamız oldu.'

İşletme sahibi Felemez Sosan da tesisin bitme aşamasında olduğunu belirterek, 'Hayvanları eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde tesise koyduk. Bundan sonra bizim görevimiz süt işleme tesislerinin bize ne kadar cevap vereceğini konusunda çalışmaktır. Elde ettiğimiz sütlerimizle ortalıkta kalmamaya çalışacağız. Özellikle ilimizin süt ihtiyacına karşılık vereceğiz' diye konuştu.

(SY-AYZ-MİS-ÜNS) - MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title