Haberler

Index Grup, 2010 Yılında da Büyümesini Sürdürdü

2011 yılında ise yüzde 10 büyüyerek 1.238 milyon dolar net satış geliri hedefliyor.

Index Grup'un borsada işlem gören şirketlerinden İndeks Bilgisayar konsolide satışlarda yüzde 12,94, brüt kârlılıkta yüzde 16,48 büyüdü. İndeks Bilgisayar'ın 2010 yılında net satış gelirleri 1,2 milyar TL, vergi sonrası net kârı ise 13,2 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket 2011 yılı için 850 milyon dolar hedefliyor.

Grubun İMKB'de işlem gören bir diğer firması Datagate Bilgisayar, net satış gelirini 305 milyon TL, vergi sonrası kârını da 1,7 milyon TL olarak açıkladı. Datagate'in 2011 yılı hedefi ise 207 milyon dolar.

2010 yılında halka açılan diğer grup şirketi Despec'in ise net satış geliri 135 milyon TL, vergi sonrası net kârı 8,1 milyon TL oldu. Despec de 2011 hedefini 101 milyon dolar olarak belirledi.

Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri grubu Index, bünyesinde bulunan İndeks Bilgisayar, Datagate, Neotech, Neteks ve Despec'in 2010 yılı performansını rakamlarla açıkladı. Index Grup CEO'su Erol Bilecik tarafından yapılan açıklamaya göre, Index Grup şirketleri, solo gelir tablolarına göre, 2010 yılında 1.126 milyon dolar net satış gerçekleştirerek yüzde 10 büyüdü. Bu şirketlerin 2011 yılı hedefi, 1.238 milyon dolar ciro yaparak yine yüzde 10 büyümek.

Grup şirketlerinden İndeks Bilgisayar'ın 2010 yılı konsolide satış geliri 1.228.175.766 TL oldu. İndeks Bilgisayar 2010 yılında TL bazında yüzde 12,94 büyüme kaydetti.

Erol Bilecik, 5 Nisan'da düzenlenen basın toplantısında, Index Grup'un 2010 performansı ve 2011 hedefleri için şunları söyledi: "2010 yılı Index Grup olarak çok önemli gelişmelere imza attığımız, 21 yıllık öykümüzde farkını ve önemini hissettiren bir yıl oldu. Portföyümüze aldığımız yeni markalar, yeni yatırımlarımız büyümemizde ve başarılarımızda büyük rol oynadı. Sermaye piyasalarına duyduğumuz güven sonucu grubumuzun üçüncü büyük şirketi olan Despec Bilgisayar'ı halka açtık. Böylece Index Grup, bünyesinde İMKB'ye kote üç şirket bulundurmasıyla bilişim sektöründeki liderliğini ve öncülüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Aşağı yukarı son 1,5 yıldır yapmış olduğumuz analizler ve çalışmalar sonucunda grubumuzun gelecek vizyonu dahilinde elektrikli ev aletlerinin tamamını kapsayan bir yapıyla Homend markasını pazara sunmuş bulunmaktayız. 2011 yılında da Index Grup'taki gelişmeler devam etmekte olup, katma değerli distribütörlük kulvarında önemli başarılara sahip Artım Bilgisayar'ın satın alınması süreci tamamlanmıştır."

Bilecik, sektörü ise şöyle değerlendirdi: "Bilişim sektörünün en önemli varlık göstergelerinden olan PC penetrasyon (PC sahipliği) oranlarına bakıldığında, yüzde 27 civarında bir oranın söz konusu olduğunu görmekteyiz. Bu oranların önümüzdeki 3-5 yıl içinde yüzde 45'lere geleceğini ümit ediyoruz. Bu oranlar gerçekleştiğinde, ülkemizin de daha rekabetçi ve global bir vizyona ve daha dinamik birey profiline sahip bir ülke haline geleceğinden şüphemiz yoktur. Bu sürecin Türkiye adına çok dikkatlice değerlendirilmesi gereken önemli fırsatlar içerdiğini görüyoruz. Perakende zincirlerinin ve telekom şirketlerinin bireysel müşteriler başta olmak üzere toplam bilişim pazarında en büyük kaldıraç olacaklarını ve devletin bilişim yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğini düşünüyoruz. Zira atak, şeffaf, hızlı ve kesintisiz hizmet veren bir e-devlete sahip Türkiye'nin ülkelerarası rekabette de çok farklı bir konumda olacağı kesin. Dolayısıyla, e-devlet hizmetlerini kullanabilmek için ülke insanımızın bilişim kullanımına daha fazla özen göstereceğine ve böylece daha kaliteli bir yaşam şekline kavuşacağına inanıyoruz. Bu gelişmelerin bilişim sektöründe çok daha farklı ve pozitif bir resmin ortaya çıkmasını sağlayacağı aşikardır."

İndeks Bilgisayar

Grubun amiral gemisi olan İndeks Bilgisayar, 2010 yılında konsolide 818.456.461 ABD Doları (1.228.175.766 TL) net satış geliri elde etti. Bu gelirin net kâr olarak yansıması da 8.777.468 ABD Doları(13.171.469 TL) oldu. İndeks Bilgisayar, 1989 yılındaki kuruluşu ile birlikte, dünyanın önde gelen birçok teknoloji firması ile Türkiye distribütörlüğü bazında anlaşmalar imzaladı. Şirket halen 100'ün üzerinde dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapıyor. İndeks'in dağıtımını yaptığı markalar arasında, HP, IBM, Lenovo, Asus, LG, Toshiba, Fujitsu Siemens, Microsoft, Sony, Epson, OKI, Canon, Kingstone gibi isimler bulunuyor. İndeks Bilgisayar, "INDES" koduyla 2004 Haziran'ından bu yana İMKB'de işlem görüyor.

Datagate

2006 yılının Şubat ayında gerçekleştirdiği başarılı halka arz ile adından sıkça söz ettiren Datagate'in 2010 yılı net satış geliri 203.583.589 ABD Doları (305.497.533 TL), net kârı ise 1.141.531 ABD Doları (1.712.982 TL) oldu. 1992 yılında İstanbul'da kurulan, 2001 ve 2003 yıllarındaki yatırımlarla yüzde 85'i (halka arz sonrası yüzde 59,24'ü) İndeks Bilgisayar tarafından satın alınan Datagate, yerli bilgisayar üreticilerinin ihtiyaçları olan bilgisayar parçalarını sağlıyor. PC üretiminde vazgeçilmez olan bu ürünlere yönelik ithalat, temsilcilik, satış, pazarlama, dağıtım, lojistik ve satış sonrası hizmetler alanında da faaliyet gösteren Datagate, dizüstü bilgisayar, yazıcı ve bilgisayar monitörlerinin satışını yapıyor; Intel, Seagate ve Acer gibi pek çok yabancı markanın temsilciliğini ve distribütörlüğünü sürdürüyor. Ankara ve İzmir'de irtibat büroları, AHL ve Dubai'de de şubeleri bulunan şirket, Şubat 2006'dan bu yana İMKB'de işlem görüyor.

Despec

1995 yılında kurulan Despec, tamamen tüketim malzemeleri alanında faaliyet gösteriyor. Konusunda en büyük sermayeye sahip şirketin temeli, grubun ana şirketi olan İndeks Bilgisayar'ın tüketim malzemeleri alanından ayrılmasıyla ortaya çıktı. Şirketin 2010 yılı net satış gelirleri 89.702.972 ABD Doları (134.608.280 TL), net kârı ise 5.396.651 ABD Doları (8.098.214 TL) oldu. 2010 yılında halka arz edilen Despec'in dağıtımını yaptığı markalar arasında, HP, IBM, Imation, Canon, Maxell, Lexmark, Targus, Sony, OKI ve Epson gibi birçok dünya devi bulunuyor. Kasım 2007'de Dubai International Financial Center Investments LLC (DIFC Investments LLC), Despec Avrupa, Despec Türkiye ve Despec Ortadoğu'nun da dahil olduğu Despec Group International'ın yüzde 70'ini satın aldı. Şirket Aralık 2010 tarihinde hisselerinin yüzde 39,35'lik kısmını halka açtı.

Neteks

1996 yılında kurulup 2001 yılında Index Grup bünyesine giren Neteks'in 2010 yılı net satış geliri 71.894.021 ABD Doları oldu. Hızla büyüyen Neteks, ağ ve iletişim teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor. Neteks bu tür ürünlerin bir numaralı dağıtıcısı olma hedefine doğru ilerlerken, Cisco Systems, Nortel Networks, 3Com, HP Networking gibi büyük kuruluşlarla iş ortaklığı içinde hareket ediyor. Neteks ürün satışının yanı sıra projelendirme ve uygulama konularında da firmalara yol gösteriyor. Neteks, Temmuz 2007'den bu yana iletişim ağı, güvenlik, mobilite ve yakınsama ürünlerinde dünya liderlerinden biri olan Westcon Group ile yüzde 50-50 ortaklığa sahip bulunuyor.

Neotech

Index Grup'un en genç şirketi olan Neotech, tüketici elektroniği ve iletişim ürünlerini yurt çapında dağıtmak amacıyla 2005'te kuruldu. Neotech'in 2010 yılı net satış geliri 81.583.405 ABD Doları oldu. Yeni teknolojileri Türk halkına en uygun koşullarla ulaştırmayı hedefleyen Neotech, geleneksel dağıtım kanalı dışında, alternatif kanallara da ulaşmak suretiyle, tüketici elektroniği ve iletişim ürünleri alanında akla gelen ilk platform olmayı amaçlıyor. Neotech'in dağıtımını yaptığı markalar arasında Homend, Sony, Panasonic, Canon, Nec, LG ve Toshiba bulunuyor.

Homend

Elektrikli ev aletleri pazarına hızlı ve iddialı bir giriş yapan Homend, daha iyi yaşamak isteyenlere yönelik çözümler sunuyor. Müşterilerinin yaşam kalitesini yükseltme hedefini ve yenilikçi bakış açısını "Serving life" sloganıyla vurgulayan Homend, gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları sonucunda aynı anda birden fazla işi yapabilen, benzerlerinden daha az yer kaplayan, bakımı ve temizlemesi kolay, şık tasarımlı ve çevre dostu ürünler geliştiriyor. Cam ürünlerinde Alman Schott, su ısıtıcı ve çay makinesi tasarımlarında ise İngiliz Strix gibi dünya liderleri firmalarla; üretim süreçlerinde ise SGS ve KEMA gibi dünyanın önde gelen kalite kontrol şirketleriyle işbirliği yapan Homend, titiz çalışmaları sonucunda 40 adet marka patent başvurusu yapmış bulunuyor. 7/24 müşteri hizmetiyle müşteri memnuniyetini esas alan Homend, teknik servis alanında da farkını ortaya koyuyor ve ürünü müşterilerinin istediği yerden teslim alıp 48 saat içinde istediği yere teslim etme güvencesi sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title