Haberler

"Bilge Nesil" İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi

14 Mayıs Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen Süper Babaanne adlı oyunu izleyen Bilge Nesil üyeleri hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bilge bir nesil yetiştiriyoruz, şimdilik 162 kişiyiz!

Seyitnizam, Merkezefendi, Beştelsiz, Sümer, Yeşiltepe ve Yenidoğan – Gökalp Bilgi Evleri'nde paralel olarak yürütülen Bilge Nesil projesi kapsamında; özgüveni olan, bilinçli, sorumluluk alabilecek, çevresine duyarlı, ahlaki değerlerin bilincinde, kendine, çevresine saygılı ve faydalı olan, kültür, sanat ve spora ilgi duyan ve kendini bu alanlarda yetiştirecek, etkin, rehber ve örnek bir neslin yetiştirilmesi hedefleniyor. Milli ve manevi değerlerimizin, Bilge Nesil tarafından korunarak yaşatılması ve topluma aktarılması da projenin amaçları arasında yer alıyor. Her bilgi evi öğretmeninin, sorumlu olduğu bir Bilge Nesil grubunun bulunduğu projenin toplam üye sayısı, bu ay itibariyle 162 oldu. Her ay yeni bir üyenin gruba dâhil olacağı Bilge Nesil projesinin, toplam 1.000 üyeye ulaşması planlanıyor.

Değerler eğitimi çerçevesinde oluşturulan bir müfredatla, düzenli olarak toplantılar yapan Bilge Nesil grupları, zaman zaman gerçekleştirilecek toplu organizasyonlarla da bir araya gelecek. İlki tiyatro izleme etkinliği olarak gerçekleştirilen organizasyonu, kahvaltı ve piknik organizasyonları, müze gezileri ile futbol ve voleybol turnuvası organizasyonları takip edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title