Haberler

Erol Evgin'den İddialı Sözler

Güncelleme:

Bir televizyon programına konuk olan Erol Evgin "Pop müzikte bir tane daha benim gibi erkek sanatçı yok" dedi.

Erol Bey, 'Sen Hak Ediyorsun'un yeni bölümünde yer almayı nasıl kabul ettiniz? Ay Yapım'ın prodüksiyonlarını çok beğeniyorum. Bana gelip hikayeyi anlattıklarında çok etkilendim. Çok başarılı bir format. İyilik üzerine kurulmuş, sosyal dayanışmayı perçinleyen, vefa duygusunu hatırlatan bir yarışma. Zor durumda olan bir sanatçı kardeşimize yardımcı olabilmek için tekliflerini seve seve kabul ettim.

KURMACA YAPTIK

Örümcer'le nasıl bir araya geldiniz ve neler yaşadınız? Aslında biz kurmaca bir prodüksiyon yaptık. Senaryoda güya ben bir yılbaşı partisi organize ediyormuşum. O partiye de 70'ler ve 80'lerin sanatçılarını çağırıyor, Serpil'e de yer veriyormuşum. Serpil'le güya bunu konuşmak için bir görüşme yapıyorum. Ben Serpil'le kurmaca yılbaşı partisini konuşup onu oyalarken, onun yakınları da stüdyoda yarışıyorlardı. Bize de o yakınlarının kazandığı parayı Serpil'e söylemek düştü.

Sanat camiasında yıllarca sefa içinde yaşadıktan sonra maddi sıkıntı çeken sanatçılar var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sanat dünyasında ün çok fazla sürmez. O saltanat en fazla 10 yıl sürer. O arada kazanılan paraları bir ömre yaymadığın zaman sonu hüsranla biter.

Siz peki, o saltanatı 40 yıl sürdürmeyi nasıl başardınız? Ben akademideyken 1.250 lira maaş alırdım. Onu cüzdanıma öyle bir yerleştirirdim ki, ayrıca itinayla harcardım. Ben hep tutumlu oldum, paranın kıymetini bildim. Asıl önemlisi; yakaladığım çizgiyi bozmamak adına her gelen teklifi kabul etmedim. Çok zor dönemlerimde bile geri adım atmadım, kaliteden ödün vermedim, ikinci sınıf yerlerden gelen teklifleri kabul etmedim. Hep adımı korumaya, çizgimden sapmamaya çalıştım. Bunun karşılığını da bugün hem maddi, hem manevi olarak alıyorum.

Yarışmadan hareketle siz bulunduğunuz yeri hak ediyorsunuz diyebiliriz o zaman... (Gülüyor) Evet, hep hak etmeye çalıştık. 40 yıldır içinde olduğum pop müziğinde bir tane daha benim gibi erkek sanatçı yok. Kadınlarda da sadece Ajda Pekkan var. Bu bana gurur veriyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title