Haberler

SGM'de Sanatseverler Buluşuyor

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi Kasım'da müzik, tiyatro ve modern dansı sanatseverlerle buluşturuyor.

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM) Kasım'da pop müziğin ünlü ismi "Feridun Düzağaç"ı ve gençlerin beğenisini toplayan "Model"i hayranları ile bir araya getiriyor.

Tiyatroseverler Kasım'da SGM sahnesinde Donkişot'un "Münasebetsiz", İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun "Birdy" ve Volkan Severcan Tiyatrosu'nun "Bavul" isimli oyunlarını izleyebilecekler. Tiyatro Lir tarafından sahnelenen çocuk oyunu "Bay Vıcık Köpek Çiçoyu Rahat Bırak" da minik tiyatroseverlerle SGM sahnesinde buluşuyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen modern dans gösterisi"Şehir-Orman" da Kasım'da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sahne alıyor.

Feridun Düzağaç yeniden Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi sahnesinde…

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi 16 Kasım Çarşamba saat 20:00'de Feridun Düzağaç'ı ağırlıyor. İlk kez Mersin'de bir grubun solisti olarak şarkı söylemeye başlayan Feridun Düzağaç, kendi müziklerini üretmeye 1988'de üniversiteden dört arkadaşıyla birlikte kurduğu Tını grubuyla başladı. 1990'lı yıllardan beri melankolik şarkı sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Düzağaç, 2009 Kral TV Video Müzik Ödüllerinde "Beni Bırakma" şarkısına çektiği klip ile "Yılın Klibi" ödülüne layık görüldü. Feridun Düzağaç müziğin yanı sıra televizyon ve sinema filmlerinde de rol aldı: 2005 yapımı "Gece 11.45", 2007 yapımı "2 Süper Film Birden" ve 2008 yapımı "Aşk Tutulması" isimli sinema filmleri ile "Derman" ve "Binbir Gece" dizilerinde kamera önüne geçti.

Hayatını kurtardığınız kişi sizin hayatınızı karartırsa…

Tiyatro Donkişot tarafından sahnelenen "Münasebetsiz" isimi iki perdelik komedi oyun 17 Kasım Perşembe saat 20:00'de Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek. Franz Veber tarafından kaleme alınan oyunu, usta yönetmen Çetin Akçan yönetiyor. Oyunda Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve İsmail Dümbüllü ödüllü oyuncu Zafer Algöz, Münasebetsiz oyunuyla tiyatroya "merhaba" diyen Seda Akman, sinema ve tiyatro izleyicisinin yakında tanıdığı Melih Ekener, Kurtlar Vadisi dizisinde yarattığı Şevko karakteri ile tanınan Devlet Tiyatrosu sanatçısı yönetmen Hidayet Erdinç, yine Kurtlar Vadisi'nin sevilen oyuncusu Kerem Fırtına ve genç oyuncu Erkan Pekbay rol alıyor. Yönetmen Çetin Akcan oyunu bir soru cümlesi ile şöyle anlatıyor: "Önemli bir iş için bir otele yerleşseniz ve de yan odadaki müşteri intihar girişiminde bulunsa, kendi işinizi bir an önce bitirip otelden ayrılmak zorunda olduğunuz için yardım elinizi uzatsanız, sonunda da hayatını kurtardığınız kişi sizin hayatınızı karartsa ne yapardınız? "

"Bay Vıcık Köpek Çiçoyu Rahat Bırak" minik izleyiciler için SGM'de

SGM'de minik tiyatroseverler de unutulmuyor. Tiyatro Lir tarafından sahnelenen çocuk oyunu "Bay Vıcık Köpek Çiçoyu Rahat Bırak" minik tiyatroseverlerle 19 Kasım Cumartesi saat 11:00'de Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi sahnesinde buluşuyor. Oyunda, kötü kalpli Bay Vıcık'ın, Sırıtık Mahallesi'ne gelen ve mahalle halkı tarafından çok sevilen yorgun ve halsiz köpek Çiço'dan kurtulmak için yaptıkları anlatılıyor.

Gelmiş geçmiş en etkili savaş karşıtı eserlerden biri sayılan Birdy, SGM sahnesinde

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi 23 Kasım Çarşamba saat 20:00'de İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Birdy" isimli oyuna evsahipliği yapıyor. William Wharton tarafından kaleme alınan, Türkçe tercümesini Serkan Erdemli'nin yaptığı oyunun yönetmenliğini Atilla Şendil üstleniyor. Birdy, bir zamanların kült romanı ve filminin tiyatro uyarlaması ve gelmiş geçmiş en etkili savaş karşıtı eserlerden birisi olarak kabul ediliyor. Birdy, çocuklukları ve ilk gençlikleri birlikte geçen iki arkadaşa odaklanıyor. Oyunda, Amerika'nın banliyölerinde geçirdikleri ilk gençlik yıllarının verdiği özgürlük ve gerçekçilikten uzak yaşamlarının arasına soğuk bir rüzgâr gibi giren savaş yılları ve ardından savaşın yıprattığı, mağlup ettiği ruhları işleniyor. Birisi fiziksel diğeri ruhsal olarak yıpranmış iki dostun tekrar karşılaşmalarını sevgi, özgürlük ve kardeşlik temalarıyla ele alan Birdy savaşın yıprattığı ruhlara ışık tutuyor. Oyunda, özgürlüğünü kafasının içindeki kuş imgesiyle yaşayan gence, arkadaşı ve psikoloğu yardım etmeye çalışıyor.

Model SGM'de birbirinden güzel şarkılar seslendirecek

Beğenilen müzik grubu "Model" 24 Kasım Perşembe akşamı Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sevenleri ile buluşuyor. İlk olarak isimlerini Roxy Müzik Günleri'nde Billboard özel ödülüyle A Due Carmen olarak duyduğumuz topluluk, o dönemde ska-pop olarak tanımlayacağımız bir müzik icra ediyordu. 2008 yılında isimlerini Model olarak değiştirmeleri hem müziklerine hem de duruşlarına yansıdı. Model, 2009 yılında yayınladıkları "Perili Sirk" EP'sinde "Bak Bir Varmış Bir Yokmuş" cover'ı için Levent Yüksel ile bir araya geldi. Şarkılarında, hüznü ve eğlenceyi iç içe yansıttığını söyleyen Model'in beklenen yükselişi Demir Demirkan prodüktörlüğünde kaydettiği ikinci stüdyo albümleri "Diğer Masallar" ile gerçekleşti. Albümün dikkat çeken parçalarından biri de daha önce Sertab Erener'in yorumladığı Sezen Aksu şarkısı "Yalnızlık Senfonisi".

Eşiniz sizi facebook toplantısında karşılaştığı lise aşkı için terk ederse…

Volkan Severcan Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Bavul" isimli oyun 29 Kasım Salı akşamı Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşuyor. Sam Bobrick tarafından kaleme alınan, uyarlama ve yönetmenliğini Bora Severcan'ın üstlendiği oyunda, Volkan Severcan, Melda Gür, Ayşen Gruda ve Nur Gökaşan rol alıyorlar. 30'lu yaşların sonundaki Berkcan bir Facebook toplantısında karısının lise aşkı ile kaçıp kendisini terk etmesi üzerine ağır bir depresyona girer. Berkcan, karısının hatıralarını takip ettiği bir seyahat dönüşü, bavullarının karışması sonucu Aslı ile tanışır. Çok geçmeden Berkcan ve Aslı arasında bir bağ oluşur. Dost olmak ve aşık olmak arasında gelgitler yaşamaktadırlar…

7'den '70'e herkes için modern dans-drama

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, 30 Kasım Çarşamba saat 20:00'de İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 2 perdelik modern dans gösterisi "Şehir-Orman"a evsahipliği yapıyor. İlk kez geçtiğimiz sezon Fulya Sanat'ta perdelerini açan MDTist Projesi (Modern Dans Topluluğu İstanbul) bu sezonda, Rudyard Kipling'in Jungle Book (Cengel Kitabı) adlı eserini bir sosyal sorumluluk projesi olarak uyarlayan Beyhan Murphy'nin Şehir-Orman'nını sahneliyor. 7'den 70'e herkes için 2 perdelik modern dans-drama'olarak tasarlanan Şehir-Orman'da, bir gencin hikayesi ile beraber, toplumu yakından ilgilendiren gençlik ve çevre sorunlarına hem eğlenceli hem de düşündürücü bir bakış açısıyla yaklaşılıyor. Athena ve Manga'nın birer parça ile katkıda bulunduğu eserin müzikleri Rahman Altın'a ait.

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, toplam 912 kişilik seyirci potansiyeline sahip. İstanbul'un ve özellikle Anadolu yakasının önde gelen konferans ve sanat merkezlerinden biri olan Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, çok amaçlı bir yapıya sahip bulunuyor. Özel akustik düzene sahip salonu, üstün teknoloji olanaklarının kullanıldığı ve orkestra çukuruna sahip sahnesiyle opera, senfonik müzik, tiyatro, bale, dans gibi sanat etkinlikleri için ideal bir merkez özelliğinde.

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi; hazırlık odaları ve geniş hacimli dekor depolarıyla sanatçılara her türlü konforu sağlıyor. Ayrıca, ses yalıtımlı müzik kayıt ve prova stüdyolarıyla da teknolojinin en ileri olanaklarını sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title