Haberler

İndeks Bilgisayar İlk 9 Ayda Net Satışları Arttı

Güncelleme:

KAP'a gönderilen gelir tablosuna göre, İndeks Bilgisayar'ın 30 Eylül 2011 tarihinde biten ilk 9 aylık vergi sonrası konsolide net kârı 13,9 milyon TL oldu. Net satışlar ise yüzde 26,5 artışla 1,1 milyar TL olarak kaydedildi.

Türkiye Bilişim Teknolojileri sektöründe 8.000'in üzerinde İş Ortağına 200'den fazla dünya markası ürünlerinin satış ve pazarlamasını yapan Türkiye'nin lider Bilişim Teknolojileri şirketlerinden İndeks Bilgisayar, 2011 mali yılının ilk 9 aylık sonuçlarını açıkladı. Şirket, Avrupa genelinde yaşanan mali krize ve sektördeki dalgalanmaya rağmen ilk üç çeyrekte önemli bir büyüme kaydetti.

30 Eylül 2011 tarihinde biten ilk üç çeyrek sonuçlarına göre;

· Geçen yılın aynı döneminde 51,5 milyon TL olan brüt kâr, 2011 üçüncü çeyreği itibarıyla yüzde 36,4 büyüme ile 70,2 milyon TL'ye ulaştı.

· Faaliyet kârı, geçen yılın aynı döneminde 31 milyon TL iken, 2011'in Eylül ayında yüzde 44,1 artışla 44,7 milyon TL'ye ulaştı.

· İlk üç çeyrekte 13,9 milyon TL olarak belirlenen net kârdaki büyüme yüzde 22 şeklinde kaydedildi.

· İndeks Bilgisayar'ın 2011 yılı ilk üç çeyreğindeki net satışları ise yüzde 26,5 artışla 1,1 milyar TL olarak gerçekleşti.

Index Grup CEO'su Erol Bilecik, 2011 yılı ilk üç çeyrek sonuçları için şu açıklamayı yaptı: "Elde edilen bu başarılı sonuçların, sadece İndeks Bilgisayar'ın potansiyellerini açığa çıkaran bir gösterge olarak anlaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu rakamlar, aynı zamanda Türkiye'nin teknolojiyle iç içe bir ülke konumuna geldiğini de kanıtlıyor. Bilişim Teknolojilerinin günümüzde insanların iş, eğitim ve eğlence dünyalarını yönlendiren sektörlerden birisi olarak öne çıktığı düşünüldüğünde, Index Bilgisayar'ın 2011 yılı ilk üç çeyreği verilerinin hayati önem taşıdığı anlaşılacaktır.

Türkiye özelinde Bilişim Teknolojileri sektörüne bakıldığında, oldukça genç bir pazar ile karşı karşıya olduğumuzu rahatlıkla ifade ediyoruz. İnternet kullanımının yaşamımıza girerek yaygınlaşmaya başladığı 1995 yılı itibarıyla hızla büyüyen sektörün şu anki toplam pazar hacmi ve İndeks Bilgisayar 2011 yılı satış rakamları, Türkiye nüfusunun Bilişim Teknolojileri alanında ne kadar gelişme kaydettiğini vurgulayıcı nitelikte diye düşünüyorum.

Ülkemizin genç ve eğitimli nüfusu, bilişim teknolojileriyle bütünleşerek, Türkiye'nin yepyeni ve gülen yüzünü yaratmaktadır. Bu gelişmeler, Index Grup olarak tüm şirketlerimize daha büyük sorumluluk hissi yüklerken, aynı zamanda işlerimizi büyütmek için daha fazla yatırım yapma cesareti vermektedir. Bu doğrultuda çalışanlarımıza, bayilerimize, üreticilerimize ve yatırımcılarımıza tüm emek ve katkılarından dolayı içten teşekkürlerimi iletiyorum."

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title