Haberler

Malatyaspor'un Kurucusu Mıh Osman Anıldı

Malatya eski Gençlik ve Spor Müdürlerinden, Malatyaspor'un kurucusu ve ilk başkanı Mıh Osman lakaplı Osman Çağlı, vefatının ikinci yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Malatya eski Gençlik ve Spor Müdürlerinden, Malatya spor'un kurucusu ve ilk başkanı Mıh Osman lakaplı Osman Çağlı, vefatının ikinci yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen anma programına;

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi,

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Malatya spor camiası, merhum Osman Çağlı'nın ailesi ve taraftarlar katıldı.

Anma programında bir konuşma yapan merhum Osman Çağlı'nın oğlu Erol Çağlı, her zaman babalarının yolundan ilerlediklerini ve bununla gurur duyduklarını belirtti. Çağlı, babaları merhum Osman Çağlı'nın gölgesinde olmaktan şeref duyduklarını ifade ederek, "Babamızın onurlu, gururlu ve milliyetçi yaşantısını örnek almak en büyük idealimizdir. Her sokağımıza girişte onun isminin yazıldığı tabelayı görmek, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne geldiğimizde kapalı yüzme havuzu girişinde ismini görmek, Malatya ve

Malatyaspor'a hizmet edenler denildiğinde babamızın isminin en önde geçmesi bizler için en büyük ödüldür" dedi.

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, merhum Osman Çağlı'nın Malatya aşığı olduğunu vurgulayarak, şunları anlattı; "Malatya sevdası olmasa 37 seneye yakın sporun içinde bu başarıyı elde edemezdi. Bizler 6'şar ay ya da 1'er sene arayla uğraştık; Osman amca çok zahmetler çekti. Malatya'da sporun temelini atan büyük bir şahsiyet olarak Malatya tarihine bir yaprak olarak düştü."

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı da, "Şuan onun yıllarca oturduğu koltukta oturan bir dünya fanisi olarak; belgeseldeki konuşmalarını izlerken çok şeyler düşündüm. Acaba yıllar sonra bizde Osman amcamız gibi iz bırakacak işler, davranışlar ve hizmetler üretebilecek miyiz? İnşallah onun gibi olmaya çalışacağız. Kendisi duruşuyla, şahsiyetiyle, klasik Malatyalı tipiyle, dürüstlüğüyle bizlere çok iyi bir örnek şahsiyettir" diye konuştu.

Malatya Belediyespor kulüp eski başkanlarından Atilla Kantarcı ise, "Osman ağabeyi anlatmak hem çok zor hem de çok kolay. Osman ağabey deyince, Malatyaspor'a yaptıklarını anlatmak çok uzun sürer. Fakat Osman ağabey denilince akla gelen tek şey onun esprili ve zeki kişiliğidir" ifadelerini kullandı.

Anma programında Malatyaspor'un ilk amigolarından Amigo Yusuf lakaplı Yusuf Mor, merhum Osman Çağlı ile yaşadıklarını anıları anlattı. Anma programında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Anma programı; plaket töreniyle birlikte sona erdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatyaspor Fındıklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title