Haberler

"Panda"Lakaplı Hırsızlık Şebekesine Operasyon

*Çaldıkları cip ile hırsızlığa çıkarak 3 plazma televizyon çaldıkları ileri sürülen 'Panda Ahmet" lakaplı Ahmet Ö.?nün de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.*Daha önce benzer suçlardan dolayı çok sayıda kayıtları bulunduğu öğrenilen"...

Hırsızlık ANLARI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

*Çaldıkları cip ile hırsızlığa çıkarak 3 plazma televizyon çaldıkları ileri sürülen 'Panda Ahmet" lakaplı Ahmet Ö.?nün de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

*Daha önce benzer suçlardan dolayı çok sayıda kayıtları bulunduğu öğrenilen şebeke üyelerinin Bağcılar'dan cip çalma anları bir işyerinin güvenlik kameralarında yansıdı.

Haber-Kamera: Mehmet AKTARAN-İSTANBUL DHA

Bağcılar'da 26 Haziran günü anahtarı üzerinde bırakılmış 34 JZJ 88 plakalı bir cipin çalınması üzerine Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında çevredeki işyeri güvenlik kamera görüntüleri incelendi. İncelemede zanlıların cipi çalma anlarının saniye saniye kameraya yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerde, şüphelilerönce cipin etrafında dolaşıyor, ardından bindikleri cipi çalarak uzaklaşıyorlar. Bir başka işyerinin kamera görüntülerinde bu kişilerin olay yerine geldikleri otomobilin plakası belirlendi. Otomobilin bir firmadan Nevzat Ö. tarafından kiralandığı belirlendi. Otomobilde bulunan gps sistemi yardımıyla yeri tespit edilerek Fatih Kumkapı'da bir adrese dün akşam operasyon düzenlendi. Operasyonda "Panda" lakabıyla tanınan daha önce çeşitli hırsızlık suçlarından 25 ayrı suç kaydı bulunan Ahmet Ö. ile kardeşi Nevzat Ö. ve Uğur Y. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilirken ekipler, D-100 Karayolu Mecidiyeköy Mevkiinde çalınan cipi gördü. Uzaktan takibe başlayan polis ekipleri telsizle haber verdikleri İlçe Emniyet Müdürlükleri aracılığıyla çalıntı cipin yolunun kesilmesi için barikat kurulmasını istedi. Takip edildiklerini fark eden cipin içindeki şüpheliler D-100 Karayolu'ndan ayrılarak Esenler'e girdi. Ara sokaklarda izlerini kaybettirmeye çalışan şüpheliler Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kapattığı bir yolda bir ekip aracına çarptı. Şüpheliler cipten inerek yaya olarak kaçmaya çalıştılar. Yaşanan yaya kovalamacanın ardından cipi kullanan üzerinde Serkan T. adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan Kürşat T., Uğur B. ve Mustafa D. yakalanarak gözaltına alındı. Cipte yapılan incelemede Üsküdar, Mecidiyeköy ve Bahçelievler'de 3 farklı iş yerinden çalınmış 4 adet LCD televizyon ele geçirildi. Sahte kimlik kullanan Kürşat T.'nin 2003 yılında gasp etmeye çalıştığı bir market sahibini öldürmek suçundan ceza evinde yattığı, ceza kanunda yapılan düzenleme sonucu hapis cezası kesinleşmediği için serbest bırakıldığı, hakkında kesinleşmiş müebbet cezası olduğu öğrenildi. İşlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken emniyet çıkışında görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hırsızlık Büro Amirliği Mecidiyeköy Bağcılar Panda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title