Haberler

"Göl Festivali Türkiye'nen En Önemli Festivalı Oldu"

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Pazar günü Ferhat Göçer konseriyle sona eren "Beyşehir Uluslararası Göl Festivali"nin İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük festivali olduğunu, organizasyonun ise Türkiye'nin ise en önemli festivali...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Pazar günü Ferhat Göçer konseriyle sona eren "Beyşehir Uluslararası Göl Festivali"nin İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük festivali olduğunu, organizasyonun ise Türkiye'nin ise en önemli festivali haline geldiğini söyledi.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve geride kalan festival etkinliklerini değerlendiren Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, 7 gün boyunca devam eden festivalin katılım ve zengin içerikli etkinlikleri yönünden İç Anadolu'nun en büyük festivali haline dönüştüğünü belirtti. Başkan Taşcı, "Önümüzdeki yıl festivalimizi daha da genişleterek büyütmeyi hedefliyoruz. Gün sayısında bir değişiklik olmayacak. Zengin su sporları aktiviteleri ile önde olacak daha geniş içerikli ve katılımlı bir festival programı için daha şimdiden kolları sıvamaya başladık. Çünkü bu yılki festivalimiz öyle muhteşem, öyle geniş bir katılıma sahne oldu ki, kendimizi artık buna mecbur hissetmeye başladık" dedi. Göl Festivali'nin yapıldığı alanı 7 gün boyunca 400 ila 500 bin kişi arasında bir ziyaretçinin gezdiğini düşündüklerini dile getiren Başkan Taşcı, konser programlarında ise bu rakamın 250 bine yaklaştığını tahmin ettiklerini ifade etti. Özellikle ünlü sanatçıların katıldığı hafta sonu ve final gecesi konser programını izlemeye gelenlerin sayısının tahmin edemeyecekleri ölçüde arttığını gözlediklerine dikkati çeken Başkan Taşcı, "Sanatçılarımız Rafet El Roman'ın sahne aldığı gece konser programını 60 bin, Ferhat Göçer'in sahne aldığı gece ise 70 binin üzerinde insanın izlediğini tahmin ediyoruz. Festival nedeniyle sadece Beyşehir ve köylerinden değil, Konya il merkezi, çevre il ve ilçelerden de çok sayıda insan ilçemize akın etti. Bırakın konser alanda yer bulmayı, stantların olduğu yerlerde, çim alanların üzerinde insanlar oturacak bir yer bulmakta bile güçlük çekti. O yüzden bu rakamlar abartılı olarak düşünülmemelidir. Özellikle ilçemize dışarıdan gelen misafirlerimiz festivalimize katılımıyla renk kattı, ekonomik anlamda de etkinliğe katkı sağladı. Dolu dolu bir festival süreci yaşadık" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NEN ÖN ÖNEMLİ FESTİVALLERİ HALİNE GELDİK"

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, böylesine festivallerin özellikle ilçelerde gerçekleştirilmesinin zorluklarına vurgu yaparak, "Gerçekten kolay olmuyor. Biraz da bu işi artık biz tecrübe ettik. Hiçbir sorunla karşılaşmadan bu denli büyük bir organizasyonu gerçekleştirmek kolay olmuyor. Bu sene düzenlenen aktiviteler Türkiye gündemine damga vuracak etkinliklerdi. Ama artık bize yol haritamız şunu gösteriyor, kendimizi aşıyoruz. Her sene bir adım daha ileri giderek büyük bir festival olduk. Artık festivalimiz, İç Anadolu Bölgesinin değil, bunu açık yüreklilikle söylüyorum; Türkiye'nin en önemli festivallerinden birisi haline geldi. İşin bir diğer sevindirici tarafı ise etkinlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması oldu. Emniyet güçlerimiz titizlikle çalıştılar, 24 saat görev yaptılar. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Festivalin ekonomik boyutunu da değerlendiren Başkan Taşcı, "Tabi ki bu denli büyük bir organizasyonun büyük bir bütçesi olması lazım. Ama biz sponsorlarımızdan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan, Tarım Bakanlığı'ndan, Gençlik ve Spor Bakanlığından ve ayrıca burada stant açan esnaflarımızdan elde ettiğimiz gelirlerle, tüm festivalin yükünü karşılıyoruz. Geçen seneye göre bu yıl stant sayımız 40 daha fazla oldu. Belediyemize yük getirmeden bu organizasyonu karşılamış olduk" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ferhat Göçer Beyşehir Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title