Haberler

Kasım Ayı Konut Kredileri

Güncelleme:

2012'nin son döneminde, geçen ay gözlemlenen ciddi faiz oranı indirimine bu ay daha fazla banka katılarak Finzoom ortalama YMO endeksinin düşmesini sağladılar.

Kasım ayında gözlemlenen faiz indirimleri bütün bankaları kapsamasa da, geçen ay 2012 yılı için yakalanan en düşük faiz oranları bu ay da devam etti. Faiz oranları bir çok bankada 120 ay vade için %1'in altına inmiş durumda. Daha kısa vadelerde çok daha uygun faizli kredilerde sunulmakta. Bu dönem konut kredisi kullanmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak gözüküyor. Ayrıca önceki dönemde bugüne nazaran daha yüksek faizle konut kredisi kullananlar içinde muhteşem bir refinansman fırsatı olabilir. Bütün bankaların konut kredileri faiz oranlarını finzoom.com adresinden inceleyebilirsiniz.

Kredi faiz oranlarındaki değişim

Ekim ayında %13,07 olarak gözlemlenen Finzoom Yıllık Ortalama Maliyet Oranı, Ekim ayında gözlemlenen faiz/masraf indirimleriyle %12,92 seviyesine geriledi. Kasım ayında 120 ay vade, 100.000 TL için endekse katılan bankalar arasında en düşük yıllık maliyet oranı %11,62 ile Garanti bankasına aittir.

Tüketici Kredilerinde Kasım Ayı

İhtiyaç kredilerinde kampanyalar ve cazip kredi şeçenekleri kurban bayramı ertesinde de devam ediyor. Yılbaşına kadar bu kampanyaların çoğalması ve faiz oranı seviyesinin aşağı yukarı aynı seviyeyi koruyacağı bekleniyor. 2012'nin sonuna yaklaştığımız bu dönemde bankaların pazardan daha fazla pay alma tutkusu, tüketiciye daha uygun kredi kampanyaları sunmalarını sağlıyor. Bu dönemde vade ve miktara bağlı olarak çok cazip kampanyalar bulmak mümkün. Finzoom üzerinden gözlemlediğimiz üzere, tüketiciler en çok masrafsız kredi kampanyalarına rağbet gösteriyorlar. Bu kredi seçeneklerini ve bütün bankaların tüketici kredileri faiz oranlarını finzoom.com adresinden inceleyebilirsiniz.

Ekim ayında %20,33 olarak gözlemlenen Finzoom ortalama YMO endeksi, Kasım ayında %20,06 seviyesine geriledi. İhtiyaç kredilerinde Kasım ayı beklendiği gibi ufak çaplı düşüş ile geçti. Geçen ay kurban bayramının da etkisiyle düşen faiz oranları, bayram ertesinde de devam ederek ortalama YMO endeksinin düşüşünde büyük rol oynadı. Yılın son döneminin yaklaştığı bu dönemde bankalar pastadan daha fazla pay alma adına kampanyalarını artıracaktır. Buda bu önümüzdeki dönemde tüketicilerin çok uygun faiz oranları ile kredi kullanabilmesini sağlayacaktır. Faiz oranlarının daha düşük olduğu bu dönemde de kredi kullanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken nokta, kredilerin gerçek faiz oranı yani YMO'sudur. Faiz oranlarının düştüğü bilgisi her bankayı ve ürünü kapsamamaktadır. İhtiyaç kredisi faiz oranlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title