Haberler

Tunceli'de Yakalanan Mkp-Hko'luların Arşivi ve Yaptığı Eylemler Deşifre Edildi

Tunceli'de geçen yıl Kasım ayında 2 gün süren ikna çalışmalarından sonra saklandıkları mağaradan çıkan Maoist Kominist Partisi-Halk Kurtuluş Ordusu (MKP-HKO) üyesi 25 teröristin teslim olduğu görüntüler ve operasyonun detayları ortaya çıktı.

Tunceli'de geçen yıl Kasım ayında 2 gün süren ikna çalışmalarından sonra saklandıkları mağaradan çıkan Maoist Kominist Partisi-Halk Kurtuluş Ordusu (MKP-HKO) üyesi 25 teröristin teslim olduğu görüntüler ve operasyonun detayları ortaya çıktı. Sığınak ve mağaralarda bol miktarda silah, malzeme ve döküman ele geçirilirken, dökümanların yapılan incelemesinde daha önce faili meçhul kalan birçok olay jandarma tarafından aydınlatıldı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen kriminal raporda, örgütün arşivi, yaptığı eylemler ve yapısı ile ilgili çok deşifrelerin yapıldığı belirtildi.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı birliklerce 16 Kasım 2012 tarihinde Ovacık İlçesi, Koyungölü Köyü, Karagöl mevkiinde, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı silahlı çatışma sonrası, 25 MKP-HKO üyesi, 2 gün süren ikna çalışması sonrası ikna edilerek sağ olarak teslim alınmıştı. MKP-HKO üyesi 25 kişinin sağ olarak ele geçirildiği mağara ve sığınaklarda bol miktarda silah, teçhizat ve örgütsel döküman ele geçirilmişti. Bu malzemeler üzerinde yapılan inclemelerde, Tunceli bölgesinde faili meçhul kalan bir çok olay, jandarma ekipleri tarafından aydınlatıldı. İncelemeler ile ilgili hazırlanan kriminal rapor ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Sığınaklarda bulunan doküman ve silahların Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilerek, yapılan incelemeleri sonucu Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen raporda, örgüt mensuplarının aynı silahları kullanarak, bir çok saldırı ve sabotaj eylemlerini gerçekleştirdiğinin ortaya çıktığı öğrenildi. Kriminal raporda, malzemeler üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, 23 Ağustos 2012 tarihinde Tunceli Merkez Aktuluk Köyü Dinar Hidroelektrik Santrali'ne yönelik meydana gelen saldırı ve sabotaj olayının MKP-HKO örgütü tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiği bildirildi. 5-6 kişilik MKP'li grubun, kent merkezine 5 kilometre mesafede bulunan ve işletmesi özel bir şirkete ait olan Dinar HES şantiyesini basarak, silahla tarama görüntüleri, güvenlik kamerasındaki saniye saniye görüntüleriyle değerlendirildi. Şantiye komuta merkezini tahrip eden silahlı örgüt üyelerinin kimlikleri ve saldırıda kullanılandıkları silahlar tek tek tespit edildi.

Aynı örgüt mensuplarının 12 Ekim 2012 tarihinde Ovacık İlçesi'nde devlete ajanlık yapmakla suçladıkları Ali Haydar Kaya isimli taksicinin öldürülmesi ve 28 Eylül 2012 tarihinde Tunceli-Ovacık karayolunun kesilerek Tunceli'de faaliyet gösteren bir gıda firmasına ait aracın yakılarak silahla taranması olaylarını da aynı silahlar ile gerçekleştirdikleri, jandarma kriminal laboratuarınca yapılan inceleme neticesinde ortaya çıkarıldığı öğrenildi.

MKP-HKO sığınaklarında ele geçirilen bilgisayar ve el yazması doküman ve CD'ler üzerinde yapılan teknik incelemede, örgütün Türkiye ve Avrupa'da kimler ile irtibatlı olduğu ve ne tür bir çalışma yapısına sahip olduğu, ayrıca örgütün arşivinin büyük bölümünün ele geçirildiği, ele geçirilen şifreli mesaj ve yazışmaların da çözümlenerek bütün bilgi ve belgelerin Jandarma kriminal dairesince bir rapor halinde, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği öğrenildi.

DHA(GG/SS) - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Malatya Karagöl Dinar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title