Haberler

Borsanın Gongunu Kadınlar Çaldı

Haber: Dilhun GENÇDAL - Kamera: Yaşar KAÇMAZ İSTANBUL - DHA

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu ve Egon Zehnder International işbirliğiyle oluşturulan Bağımsız Kadın Direktörler(BKD)'in katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) gongunu kadınlar çaldı.

Gong töreni öncesi konuşan Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü ve Bağımsız Kadın Direktörler Projesi Direktörü Melsa Ararat, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde burada yönetim kurullarında görev almaya, kendilerine emanet edilen varlıkları sorumlulukla, akılla, basiretle ve tüm pay sahiplerine eşit mesafede durarak, gözetmeye hazır Bağımsız Kadın Yönetim Kurulu adaylarıyla karşınızdayız. Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu olarak Türkiye'de kurumsal yönetimin iyileştirilmesi çabalarına bundan 11 sene önce kurumsal yönetim ilkelerinin yazılması sürecinde Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) destek vererek başlamıştık. 11 sene sonra ilkelere yeni eklenen 'Her yönetim kurulunda en az bir kadın üye' ilkesinin hayata geçirilmesi için tekrar kolları sıvadık" diye konuştu.

AMSTERDAM, BRÜKSEL, LİZBON VE NEW YORK BORSALARINI DA KADINLAR AÇIYOR

2013 yılı başında İMKB şirketlerinin yarısında kadın üyenin bulunmadığını söyleyen Ararat, "Hedefimiz, 2015 genel kurulları bittiğinde halka açık tüm şirketlerin yönetim kurullarında en az bir bağımsız kadın üye bulunması ve bugün yüzde 11 dolaylarında olan kadın direktör oranının yüzde 20'ye çıkması" dedi. Melsa Ararat, kendileri İstanbul Borsası'nı açarken Amsterdam, Brüksel, Lizbon borsaları ve 7 saat sonra da New York borsasının kadınlar tarafından açılacağını duyurarak, "Öyle görünüyor ki, kadınların yönetim kurullarında yer alması tüm dünyada, sadece kadınların değil, hem kurumsal yatırımcıların, hem borsaların ve düzenleyici otritelerin, hem de bir bütün olarak sivil toplumun talebi. Kadınlar, evi, işi ve devleti erkeklerle birlikte yönetmeye talipler. Katılımcı ve eşitlikçi bir kalkınma ancak bu yolla mümkün" diye konuştu. Konuşmanın ardından kadınlar 10'dan geriye doğru sayarak, saat 09.30'da İMKB'nin açılış gongunu çaldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabancı Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title