Haberler

Silvan'a Yem Fabrikası Kuruldu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, saatte on ton yem üretim kapasitesine sahip yem fabrikası kuruldu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, saatte on ton yem üretim kapasitesine sahip yem fabrikası kuruldu.

Büyük ve küçükbaş hayvan karma yemlerinin her çeşidini üretebildiklerini belirten Silvan Yem Fabrikası İşletmecisi Hacı Varlık, şöyle konuştu: "Fabrikamızın amacı bölge çiftçisinin kaliteli karma yem ihtiyaçlarını karşılamak onları besleme ve bakım konularında bilgilendirmek suretiyle, hayvancılıkta yüksek verim ve kar elde etmelerini sağlamaktır. Fabrikamızda kaliteli yemin ana unsuru olan yem hammaddelerini bölgedeki sanayi kuruluşlarından ve bölge çiftçilerinden tedarik etmekte, tedarik edilen bu hammaddeler ziraat mühendisleri tarafından kalite kontrolünden geçtikten sonra üretim sahasına alınmaktadır. Yem üretimi bilgisayar ile kumanda edilen tam otomasyonlu ve kapalı sistemde el değmeden yapılmaktadır. Üretim süreci sonunda son ürün kontrolü yapılarak yemler sevk edilmektedir. Ürünlerimiz serbest piyasadaki yem bayilerine ve üreticilere satılmaktadır."

Hacı Varlık, "Üstün teknoloji, yüksek verim ve kalitede süreklilik" ilkesiyle bölge besicilerine hizmet veren fabrikanın, müşterilerinin daha fazla kazanmasını sağlamak için gelişen teknolojiye uygun sağlıklı ve kaliteli yem üretimine devam edeceğini sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Diyarbakır Silvan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title