Haberler

Kdz. Ereğli'de Yedirenk Kültür ve Sanat Derneği Açıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulan Yedirenk Kültür ve Sanat Derneği hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulan Yedirenk Kültür ve Sanat Derneği hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Yedirenk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Mustafa Atbaş amaçlarının bilgisayar başında vakit geçiren gençleri kültür ve sanat etkinliklerine yönlendirmek olduğunu söyledi.

Kdz. Ereğli Yedirenk Kültür ve Sanat Derneği düzenlenen törenle hizmete açıldı. Derneğin hizmet binasının açılışını Orhan Oğuz İlköğretim Okulu Müdürü iken Sivas Hafik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Abdurrahman Tülüce gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Hafik İlçe Milli eğitim Müdürü Abdurrahman Tülüce kendisinin Türkiye gibi yedi rengi harmanlamış bir ilde görev yaptığını belirterek derneğin isminin de kendisine Türkiye'nin mozaiğini hatırlattığını söyledi. Tülüce konuşmasında "İnşallah bu derneğimiz vasıtası ile kültürlerimizi, türkülerimizi, folklorumuzu gelecek nesillere taşırız. Bu yola çıkan arkadaşlarımızı kutluyorum. Başarılar ve hayırlı olsun diliyorum" dedi.

Dernek Başkanı Mustafa Atbaş ise amaçlarının bilgisayar başında zaman geçiren gençleri kültür ve sanat etkinliklerine yönlendirmek olduğunu ifade etti. Dernek olarak halkoyunları, bağlama, keman ve gitar kursları açacaklarını dile getiren Atbaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Burada Türk Halk Müziği korosu kurmak istiyoruz. Peşinden tiyatro çalışmalarına başlayacağız. Asıl amacımız bilgisayar başında vakit öldüren gençlerimizi buraya çekebilmek. Bunun için çalışmalar yapacağız."

Dernek binasının açılışında yapılan konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan bir ekip folklor gösterisi yaptı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Oğuz Zonguldak Sivas Hafik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title