Haberler

Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu Seviye Tespit Sınavı Başvuruları 5-16 Mayıs Tarihleri Arasında Olacak

2014-2015 Öğretim Yılı Vehbi Koç Vakfı, Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu 4. ve 5. sınıf seviye tespit sınavı için başvurular 5-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacak.

2014-2015 Öğretim Yılı Vehbi Koç Vakfı, Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu 4. ve 5. sınıf seviye tespit sınavı için başvurular 5-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Vehbi Koç Vakfı, Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu 4. ve 5. sınıf seviye tespit sınavı için başvurular 5-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler; sınav başvurularını 5-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında MEB'in internet adresinden yapabilecek.

Sınav ücreti olarak 150 TL Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi'nin Ziraat Bankası Başkent Ankara Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Ankara Şubelerinden herhangi birine "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığıyla, öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre yatırılacak.

-SINAV 8 HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK-

Sınavlar 8 Haziran 2014 Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu 4'üncü sınıfta öğrenim görecek öğrenciler için yapılacak sınav; 75 dakikalık süre içerisinde 75 soruluk, 5'inci sınıfta öğrenim görecek öğrenciler için yapılacak sınav ise 100 dakikalık süre içerisinde 100 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı tek oturum olarak uygulanacak. Öğrenciler sınava, sınav giriş belgesi ile birlikte, resimli nüfus cüzdanı veya resimli öğrenci belgesi ile girecekler. Sınava cep telefonu ile girilemeyecek.

-SINAVA KATILACAK ÖZÜRLÜ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI-

Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan öğrenci/öğrenciler var ise, öğrenciye ait sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya öğrencinin özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin bir nüshasını öğrenci sınav başvuru sürecinde VKV'ye teslim edecek. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan öğrenci, raporun geçerliliğinden ise VKV sorumlu olacak.

VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu 4'üncü ve 5'inci Sınıfında Öğrenim Görecek Öğrencileri Belirleme Sınavı'na ait sorular Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından hazırlanacak.

-ADAYLARIN NET PUANLARI STANDART PUANLARA DÖNÜŞTÜRÜLECEK-

Sınava giren adayın cevap kağıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacak. Yazılı sınava giren öğrencilerin sınav puanına göre yapılacak başarı sıralaması standart puanlar üzerinden olacak. Net puanların standart puana dönüştürülmesinde aşağıdaki basamaklar izlenecek. Her alt test için ayrı ayrı tüm adayların net puanlarından net puan ortalaması ve standart sapması hesaplanacak. Hesaplanan bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların net puanları standart puanlara dönüştürülecek. Net puanların standart puanlara dönüştürülmesi her alt test için ayrı ayrı yapılacak. Ayrıca her alt test için standart puanlar üzerinden ve standart puanların toplamı üzerinden her adayın başarı sıralaması yapılacak.

-CEVAP ANAHTARI 9 HAZİRAN'DA YAYIMLANACAK-

Sınavla ilgili duyuru ve ilanlar Milli Eğitim Bakanlığı ile VKV Koç Özel İlkokul ve Ortaokulu tarafından yapılacak. Sınav soru ve cevap anahtarları 9 Haziran 2014 tarihinde MEB'in internet adresinden yayımlanacak. Öğrencilerin sınav sonuç bilgileri 23 Haziran 2014 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://www.kocschool.k12.tr adresinden ilan edilecek. Öğrencilere ait asil ve yedek liste VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu tarafından duyurulacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ziraat Bankası Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title