Haberler

Callpex'de Performans Takibi Kokpit'e Emanet

Güncelleme:

Bireysel ve takım performans analizinin çok önemli olduğu çağrı merkezi sektöründe tüm raporların anlık olarak takip edilebilmesi gerekiyor.

Tamamen iç kaynaklar ile geliştirilen Kokpit, çağrı merkezlerinde performans ve hedef sonuçlarının eş zamanlı tüm çalışanlar tarafından görüntülenebilmesini sağlıyor.

Çağrı merkezi sektöründe hem müşterilerine hem de çalışanlarına yenilikçi yaklaşımlar sunan Callpex, sektöre yönelik geliştirdiği yazılımlara bir yenisini daha ekledi. Callpex tarafından geliştirilen Kokpit uygulaması sayesinde çağrı merkezlerinde çalışan müşteri temsilcileri hem bireysel hem de takım performanslarını anlık olarak takip edebiliyor, ulaşmaları gereken hedefleri eş zamanlı görebiliyorlar.

Kokpit uygulaması sayesinde çalışanlar günlük iş performanslarını kolayca takip edebilirken aynı zamanda hedefe ulaşabilmeleri için yapmaları gereken aksiyonları da anlık olarak görebiliyorlar. Uygulama sayesinde takım yöneticileri takımlarının günlük hedeflerini belirleyebiliyor, bu hedeflere ulaşılması için gerekli aksiyonları alabiliyorlar. Kokpit'in yenilikçi grafik arabirimine sahip ekranlarında; Çağrı merkezi çalışanlarının saat dilimlerine göre karşıladıkları çağrı, satış adetleri, mola, ortalama görüşme süresi gibi istenilen tüm performans verilerini real-time takip etmesine imkan sağlıyor. Yönetim Ekibi ise tüm lokasyonlardaki operasyonların proje ve çalışan performanslarını merkezi olarak real-time takip edebiliyor.

Kokpit uygulaması sayesinde çalışanların bireysel olarak performans yönetimlerini yapabildiklerini belirten Callpex Proje Ofisi Müdürü Yahya Ekinci şöyle dedi, "Çağrı merkezi çalışanlarının hedeflerini ve performanslarını anlık olarak görebilmeleri ve hedefe ulaşabilmek için performans karşılaştırması yapabilmeleri çok önemli. Bu sayede çalışanlar kendi kendilerini motive edebiliyor ve günlük hedeflere ulaşabilmek için çalışma performansını düzenleyebiliyor. Kokpit, hem çalışanlara hem de takımlara anlık olarak ihtiyaç duydukları performans verilerini sağlayabiliyor. Müşteri temsilcileri aynı zamanda performansları ölçüsünde elde edecekleri primlerini de anlık olarak görebiliyorlar. Bu sayede şeffaf ve hızlı bir operasyon sağlamak mümkün hale geliyor."

Callpex'in iç kaynaklarıyla geliştirildi

Kokpit projesi; Callpex Genel Müdürü Sn. Metin Tarakçı sponsorluğunda Callpex'in kendi içerisinde kurulan Proje Ofisi tarafından yönetiliyor ve tamamen iç kaynaklar aracılığıyla geliştiriliyor. Callpex Proje Ofisi Müdürü Yahya Ekinci uygulamanın Agile Project Management metoduyla yönetildiğini ve sektörün gelişimine paralel ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli güncellenmeye devam ettiğini belirterek şöyle dedi, "Kokpit tamamen Callpex uzmanlığı ile çağrı merkezlerinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmiş bir uygulama. Agile yaklaşımı sayesinde uygulama sahada kullanılmaya devam ederken aynı zamanda kullanıcılardan gelen geri bildirimler ile sürekli geliştirilmeye devam ediliyor. Uygulama üzerinde bulunan 'Kokpit'i Geliştir' bağlantısı sayesinde tüm çağrı merkezi çalışanları kendi ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiş olan bu uygulamanın daha iyiye gitmesine katkıda bulunuyorlar."

Tüm kademelerde performans takibi

Koktpit'in tüm katmandaki çağrı merkezi çalışanları tarafından etkin bir şekilde kullanıldığını belirten Ekinci şöyle dedi, "Kokpit uygulamamız tüm Callpex çalışanları tarafından etkin bir şekilde kullanılıyor. Müdür ve direktörler Kokpit sayesinde tüm şirket operasyonunu kolayca takip edebiliyorlar. Takım liderleri ve operasyon yöneticileri ise kendilerine bağlı olan ekiplerin hedeflerine ulaşabilmeleri için neler yapmaları gerektiğini Kokpit sayesinde tespit ediyorlar. Ayrıca tüm kullanım oranları, performans analizleri ve hedef erişimleri kendilerine e-posta olarak gönderiliyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekinci Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title