Haberler

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Sarıgöllü İşadamlarına İftar

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Sarıgöllü işadamlarına iftar yemeği verdi.

Sarıgöl- Alaşehir Karayolu üzerindeki bir restoranda düzenlenen iftar yemeğine, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan'ın ev sahipliğini yaptığı iftar yemeğine, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılıç, Belediye Başkanı Necati Selçuk, çok sayıda Sarıgöllü işadamı katıldı.

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Sarıgöl'ün Geleceği ve Değerleri" konulu istişare toplantısı iftar yemeğinde masaya yatırıldı. Jeotermal çalışmaların ilçe ekonomisine ve ekolojisine yapacağı katkı ve zararlar masaya yatırıldı. Sinevizyon görüntüleri eşliğinde sunum yapılan toplantıda zaman zaman tartışmalar da yaşandı.

SEYHAN; İSTİŞAREYE DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ

Toplantıda konuşan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, seçilmiş üyelerin Sarıgöl'ün yönetiminde aldığı kararlar çok önemlidir. Bu nedenle istişareye daha fazla önem verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hepimiz ilçenin seçilmiş üyeleriyiz. Seçilmiş üyelerin karar alma süreçlerinde daha sağduyulu olmaları ve istişarelere çok önem vermeleri gerekiyor. Siyaset olgusunun zaman zaman istişare ve diyaloğun önünü tıkadığını biliyoruz. Bu nedenle tüm seçilmiş üyelerimizin kısır siyasi çekişmelerden uzak durmalarını ümit ediyor ve diliyorum. Çünkü bu memleket bizim memleketimiz. ve bizlerin görevi bu güzel ilçemizi hak ettiği noktalara getirmek" dedi.

OKULLARA KURU ÜZÜM PAKETİ

Alaşehir Ticaret Odası yönetim kurulu olarak 4 yıl görev yaptıktan sonra üyelerin teveccühü ile tekrar göreve getirildiklerini söyleyen Seyhan, ikinci dönemlerinde daha önemli projelere imza atmayı arzuladıklarını söyledi. Seyhan, "İlk dönemimizde yaptığımız çalışmalarla Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nı sadece bir tescil makamı olmaktan çıkararak icra makamı haline getirdik. Bu yöndeki çalışmalarımızda bize destek veren üyelerimize teşekkür ediyorum. Oda olarak görev süremiz içerisinde Alaşehir'imizi tüm değerleri ile tanıtan bir Alaşehir tanıtım filmi hazırladık. Bunun yanında Sultaniye kuru üzümün tanıtılması ve tüketilmesi adına THY ile yaptığımız protokolle üzümümüzü 1 milyon yolcuya tanıtma ve tattırma imkanına kavuştuk. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir çalışma ile öğrencilere haftanın 3 gününde 15'er gramlık paketler halinde kuru üzüm ikram etmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu. Mustafa Seyhan konuşmasını şöyle devam ettirdi: "Alaşehir'deki jeotermal kuyuların santrale dönüşmesi durumunda özellikle bağ alanlarında ciddi sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çekerek çok ciddi denetleme mekanizmalarının devreye girmesini istedi. Seyhan, "İlçemizdeki jeotermal yatırımların santrale dönüşmesi durumunda 40 milyon dolarlık bir cari açığın kapatılacağını söylüyorsunuz. Peki üzüm alanlarımız ne olacak? Alaşehir'den ve Sarıgöl'den bir yılda sadece yaş üzümden 200 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Jeotermal kaynaklar değerlendirilirken gerekli ve yeterli denetimler yapılmalıdır. Alkan köyünde yaşadığımız sıkıntıyı unutmadık. Jeotermal enerjiye karşı değiliz. Ama ilçe ve bölge ekonomisini ayakta tutan bağ alanlarımızı da kaybetmeyi kesinlikle göze alamayız."

Düzenlenen iftar yemeğinde Sarıgöl'ün konuları üzerinde durularak acilen çözüm getirilmesi istendi. 150 kişinin katıldığı iftar yemeğinin birleştirici olduğu belirtildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Selçuk Alaşehir Sarıgöl Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title